11 būdų mažoms erdvėms transformuoti

Toli gražu ne kiekvienuose namuose erdvės yra pakankamai, tačiau net jei jūsų būstas nedidelis, turite daugybę priežasčių džiaugtis. Štai idėjos, padėsiančios geriausiai išnaudoti erdvę.

1. Išnaudokite daiktų saugojimo erdvę
Nėra vietos nė obuoliui nukristi? Šalin susierzinimą. Kad neapkrautumėme stalviršių, gausybę lentynų, stalčių ir kitų daiktams susidėti skirtų ertmių sutalpinome į U formos virtuvę. Medžiagas rekomenduojama rinktis kuo paprastesnes, mažoje virtuvėje rinkitės ne daugiau trijų apdailos elementų, leidžiančių suskirstyti virtuvę į zonas, sukurti išskirtinumą, o kitoms detalėms – organiškai susilieti su fonu.

2. Erdvė po lubomis
Taupykite erdvę rinkdamiesi išmaniuosius daiktų laikymo variantus, pavyzdžiui, daiktų saugojimo dėžes po lova ar į sieną įmontuojamas lentynas. Jei renovuojate palėpę, lovą įstumkite į kampą, kad daugiau vietos liktų kitiems baldams. Gilumo erdvei suteikite rinkdamiesi minkštus apmušalus, šiltas spalvas ir asmeniniu prisilietimu alsuojančias detales, kad kambarys atrodytų jaukus.

3. Išnaudokite kampus
Šiais laikais vis daugiau žmonių dirba iš namų, tačiau tai nereiškia, kad pietų stalą turėtumėte apkrauti sąskaitomis ir kitais dokumentais. Sukurdami darbui skirtą vietą miegamojo ar svetainės kampe puikiai išnaudosite dažniausiai pamirštamą erdvę. Niša – tobulas pasirinkimas, nepadarysiantis žalos likusiai erdvei. Šiai teritorijai atskirti rinkitės mėgstamus tapetus, o erdvę suasmeninkite paveikslu, gėlėmis ar bet kuo, kas skatina jūsų kūrybingumą.

4. Rinkitės smulkius raštus
Pasilinksminkite maišydami klasikinius ornamentus, pavyzdžiui, gėlių motyvus su dryžiais. Nepamirškite, kad turėtumėte rinktis tarpusavyje derančių spalvų medžiagas ir tapetus, kad išsaugotumėte vientisumo įspūdį. Be to, patartina rinktis smulkius raštus, kad erdvė neatrodytų apkrauta detalėmis. Dvivietė sofa žemais kraštais – tinkamas pasirinkimas nedidelei svetainei. Rinkitės sofą ant kojelių, kad matytųsi grindys – taip vizualiai padidinsite erdvę.

5. Pakabinkite aukštai
Ribotas grindų plotas koridoriuje verčia ieškoti nestandartinių sprendimų renkantis daiktų saugojimo variantus. Nuo žemės pakelti baldai vizualiai plečia erdvę, matomas didesnis grindų plotas, palengvinamas tvarkymosi procesas. Pinti krepšiai ir medinės dėžės – gudri alternatyva spintelėms ir komodoms. Be to, krepšiuose ir dėžėse galėsite laikyti smulkesnius daiktus, kurių paieškos rytais tampa tikru iššūkiu.

6. Kurkite vientisumo įspūdį
Net ir itin mažas vonios kambarys gali tapti tikru SPA centru. Jei nežinote, kaip dekoruoti nedidelę erdvę, rinkitės paprastumą – švelnius natūralius atspalvius, aiškių linijų baldus ir aksesuarus, o paviršių stenkitės neapkrauti, kad būtų išsaugotas erdvės pojūtis.

7. Nepamirškite veidrodžių
Net ir nedidelės erdvės gali atrodyti didesnės, jei tam panaudosite veidrodžius, kurie ne tik atspindi šviesą, bet dar ir pasižymi kitomis itin naudingomis savybėmis. Jei veidrodį kabinsite ant priešais langą esančios sienos, erdvę vizualiai praplėsite. Siekdami dar geresnių rezultatų rinkitės didelį veidrodį įprastiniais rėmais.

8. Pirmenybę teikite kompaktiškumui
Vien todėl, kad trūksta erdvės, neturėtumėte atsisakyti norimų baldų. Štai nedidelė vonia, tobulai atitinkanti nišos parametrus. Nors specialiai jums sukurti baldai – ganėtinai brangus pasirinkimas, vis dėlto verta pamąstyti apie tokią galimybę, juk tada nereiktų daryti kompromisų dėl stiliaus.

9. Nepamirškite, kad sienos skirtos lentynoms
Išnaudokite sienų plotą įvairioms lentynoms. Štai vienas iš sėkmingų nišų šalia židinio panaudojimo variantų, padedantis maksimaliai išnaudoti nedidelės svetainės erdvę. Sienai už lentynų dažyti rinkitės ryškias spalvas: taip suasmeninsite ir pagyvinsite net ir visiškai paprastą daiktų laikymo erdvę.

10. Išskaidykite erdvę
Privatumui kurti ir kambario erdvei išskaidyti naudokite pertvaras. Šis patarimas ypač naudingas studijos tipo butams, kur tenka svetainės erdvę atskirti nuo miegamojo. Štai dar vienas netikėtas pasiūlymas: atskirkite pertvara kampą – turėsite išskirtinį ir nepakartojamą persirengimo kambarėlį.

11. Rinkitės išmaniąsias daiktų saugojimo sistemas
Pažvelkite į daiktų saugojimą kūrybingai. Štai puikus variantas, kaip panaudojus pertvarą sukonstruota talpi spinta su lentynomis, skyriais avalynei ir stalčiais, suteiksianti galimybę išnaudoti kiekvieną centimetrą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis