Kaip nesuklysti renkantis baldą, kuris būtinas visuose namuose

Šį vakarą ir vėl joje gulėsite. O jei būsite apsukrūs, nepraleisite reto patrauklumo pasiūlymo, kad pasikeistumėte į naują. Tačiau jei manote, kad straipsnyje kalbėsime apie lovos reikšmę miegui ir seksui, apsigaunate. Nauji tyrimai rodo kitą ypatingą šio baldo naudojimo ypatybę. Ypatybę, kuri galimai nulemia Jūsų santuoką ir gyvenimą.

Pagalvės pokalbių paradoksai

Iki šiol buvo įprasta manyti, jog niekas kitas – tik seksas – užtikrina neblėstantį sutuoktinių fizinį ryšį bei artumą. Tačiau Pitsburgo universiteto mokslininkų tyrimas parodė, kad užtenka tiesiog kartu gulėti vienoje lovoje ir... begulint kalbėtis.

Magresbaldai.lt

Mokslininkas David Hamilton eksperimentas įrodė, jog jau vien dalijimasis bendra lova bei vadinamieji „pagalvės pokalbiai“ ne tik riboja streso hormono kortizolio kiekį organizme, bet ir skatina meilės hormono oksitoksino išsiskyrimą. Tyrimo išvados leidžia spręsti, jog prie malonaus pojūčio, kurį sukuria partnerio artumas, yra priprantama, nes meilės hormono poveikis spiralinis. Kitaip tariant, apsikabindami ir persimesdami keliais žodžiais prieš miegą su savo mylimuoju, rytoj to paties abu norėsite dar labiau.

Magresbaldai.lt

Ne atsitiktinai pagrindinis Lietuvoje minkštųjų baldų gamintojas „Magrės Baldai“ prieš metus paskelbė drąsią ir netradicinę savo misiją: kiekvieną baldą gaminti taip, tarsi vien nuo jo priklausytų tolimesnė klientų šeimyninė laimė. O tada praplėtė lietuviškų dvigulių lovų bei čiužinių asortimentą. Tik kaip išsirinkti tinkamiausią?

Nepatikėsite, bet

Aukščiau aptartas „bendros lovos efektas“ moterims yra naudingesnis nei vyrams. Pasak daktaro Jason Ellis, Nothumbria miego tyrimų centro vadovo, miego vienoje lovoje poveikis gražiosios lyties organizmui yra ypatingas. Kuo arčiau miegate vienas kito, tuo jis didėja. Tai leidžia nutuokti, jog siekiant didžiausio oksitoksino pliūpsnio, nebūtina rinktis pačios didžiausios lovos.

Magresbaldai.lt

Kita vertus, nepaisant intymumo siekio, būtina neužmiršti ir vieno pavojaus: kuo mažesnė lova, tuo daugiau šansų, kad jūsų partneris naktį besivartydamas jus pažadins. Tai daryti, jei tikėsime Lafboro universiteto miego tyrimų centro duomenimis, vyrai lovoje mėgsta žymiai dažniau nei moterys. O kaip jūsiškis?

Magresbaldai.lt

Kaip ten bebūtų, svarbiausia renkantis lovą nesigėdyti ant jos patiems atsigulti ir paklausti savęs, kaip jaučiatės. Į kurį „Magrės baldų“ saloną beužsuktumėte, atminkite, kad turite pilną teisę savo miego karalystės sostą pažinti be skubėjimo ir varžymosi.

Čiužinio galia

Kitas svarbus kriterijus jūsų akimirkoms lovoje – čiužinio pasirinkimas. Istoriškai pirmieji čiužiniai buvo kemšami pupelių ankštimis. O šiandien čiužinio funkcionalumai ir medžiaginė sudėtis tapo atskiru, daug dėmesio sulaukiančiu mokslu.

Magresbaldai.lt

Pradėti galima nuo to, jog per dešimtį metų naudojimo kiekvieno čiužinio svoris padvigubėja. Ir viskas – dėl jame besikaupiančių sveikatai nedraugiškų dulkių!

Magresbaldai.lt

Įsitikinus, kad jau metas keisti čiužinį, būtina pasirinkti tinkamą jo minkštumą. Paprastai vyrai yra linkę rinktis kietesnį pluoštą, o moterys dėl fiziologinių skirtumų mieliau renkasi didesnį minkštumą.

Magresbaldai.lt

Ne mažiau svarbu – čiužinių medžiaginės savybės. Čia dominuoja dvi kategorijos. Pirmoji – tai elitiniai ekologiški čiužiniai, prisotinti nemodifikuoto sojų aliejaus ekstraktu. Ypatinga jų savybė – sugebėjimas prisitaikyti prie žmogaus kūno temperatūros, vasarą atiduodant, o žiemą sulaikant šilumą. Ypač tinka kūdikiams ir visiems, kurie pirmenybę teikia natūralumui. Antroji kategorija – klasikiniai spyruokliniai poliuretano čiužiniai, kurių kokybę ir ilgaamžiškumą liudija neblėstantis jų populiarumas. Skaitytojams primename, jog vasario mėnesį yra unikali proga gauti gerą čiužinį vos už 1 eurą.

Užsakymo nr.: PT_70361286

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis