35 kv.m. butas vyrui Vilniuje: neperkrauta ir stilinga erdvė

Interjero autorės Gintarė Kazlaitė ir Dalia Gerasimavičienė turėjo įrengti butą vyrui, kuriam šis būstas – pirmieji namai. Joms pavyko sukurti vyrišką, stilingą ir neperkrautą interjerą.

Atskaitos taškas šiame interjere – lubose paliktas natūralaus betono gabalas, prie kurio greitai ir užtikrintai atsirado šviestuvas, metantis ažūrinius šešėlius. Interjere dominuoja nuosaikūs tonai – betonas, pilka, žemės rusva, balinto ąžuolo, balta.

Šeimininkas iš pat pradžių kategoriškai atsisakė užuolaidų. Minkštos faktūros – tai tik ilgesnio plauko kilimas ir sofa, kuriai parinktas minkšto „pliušo“ audinys ir pilka „pelytės“ spalva. Sofa atlieka ir miegojimo funkciją, kadangi atskiro miegamojo nėra. Toršero paskirtis – suteikti netiesioginę šviesą, o išjungus ją – išnykti baltoje sienoje.

Virtuvėje – blizgūs, pilkšvų tonų paviršiai. Griežtų paviršių šaltumą sušildo apvalus balinto ąžuolo stalas ir minkštų formų, kėdės.

Visame bute šeimininko pageidavimu parinktos balinto ąžuolo grindys. Sienos – beveik baltos –švelnaus, žemiško, rusvai pilkšvo tono. Taip pat veidrodis, kaip intarpas, nuo pat grindų iki lubų, kuris vizualiai didina erdvę.

Vonios kambaryje, didelis dušas atitvertas per patalpos galą, šeimininko galvoje buvo suprojektuotas jau seniai. Vietą taupėme praustuvo sąskaita, kuris buvo parinktas ir įmontuotas su sąlyga, kad užims mažai vietos. Šilto tono, betono imitacijos plytelės išryškina mažo, bet svarbaus praustuvo baltumą.

Apšvietimo koncepcija – šviesos šaltinis, be ryškaus jos sleidėjo, tad buvo pasirinkti užtinkuojami šviestuvai virtuvės ir holo zonose, neįmantrūs, balti, susiliejantys su siena bra šviestuvai, taip pat balti ažūriniai – toršeras ir pakabinamas šviestuvas, o vonioje nepastebimas bra šviestuvas virš veidrodžio ir paslėpta šviesa, sklindanti iš po betoninių lubų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis