10 neįprastų dalykų, kuriuos galite išplauti skalbimo mašinoje

Pasirodo, skalbimo mašinoje galima skalbti ne tik drabužius. Yra nemažai namų apyvokos daiktų, kuriuos galima sudėti į skalbimo mašiną, užuot skalbus rankomis.

Šluotelės valyti dulkėms

Po kiekvieno naudojimo šluoteles dulkėms valyti reikia išplauti. Nebūtina jų plauti rankomis, galima skalbti ir skalbimo mašinoje. Nustatykite skalbimo programą nedideliam kiekiui, su karštu vandeniu, sudėkite į maišelį ir skalbkite. Šluotelės dulkėms valyti atrodys kaip naujos.

Minkšti žaislai

Jei turite vaikų, šis patarimas jums pravers. Sudėkite nešvarius minkštus žaislus į maišelius ir išskalbkite nuo nešvarumų ir bakterijų.

Maži žaisliukai

Galbūt skamba keistokai, bet tai tiesa – mažus žaisliukus irgi galima išskalbti skalbimo mašinoje. Sudėkite juos į maišelį ir nustatykite aukštos temperatūros programą. Žaisliukai bus švarūs.

Silikoniniai padėkliukai ir puspirštinės

Silikoninius padėkliukus ir puspirštines galima skalbti kartu su drabužiais, jei tik jie nėra labai nešvarūs. Jei nenorite skalbti su drabužiais, galite išplauti kartu su rankšluosčiais.

Maži kilimėliai ir patiesalai

Vonios kilimėlius ir patiesalus irgi galima skalbti skalbimo mašinoje, tik reikia žinoti, kokią skalbimo programą nustatyti. Vanduo turi būti šiltas, o gręžimas ne per stiprus. Nuo šalto ar labai karšto vandens kilimėliai gali susitraukti ar per daug susilankstyti.

Dekoratyvinės pagalvėlės

Dekoratyvinės pagalvėlės renka dulkes, negyvas odos ląsteles ir dulkių erkutes. Įdėkite po vieną pagalvėlę į skalbimo mašiną, įpilkite minkštiklio, o skalbkite su įprastais skalbimo milteliais. Vandens temperatūra gali būti karšta arba labai karšta, skalbkite su programa nedideliam kiekiui skalbinių. Skalbti galima tiek natūralaus pluošto, tiek sintetines pagalvėles. Išskalbus įdėkite pagalvėles į džiovyklę.

Sportiniai batai

Kartu su rankšluosčiais galima išskalbti ir sportinius batelius. Rankšluosčiai sugers triukšmą, atsirandantį skalbiant sportinius batelius, o išplauti šiltu vandeniu jūsų sportinukai atrodys kaip nauji.

Dušo užuolaidos ir vonios įdėklai

Nereikia išmesti nešvarios dušo užuolaidos ar vonios įdėklo, galima juos išplauti skalbimo mašinoje. Skalbkite su šilto vandens programa, skirta nedideliam kiekiui skalbinių. Nuo šalto vandens gali per daug susiglamžyti ir sutrūkinėti.

Storos drobės kuprinės

Kuo tik vaikai neištepa storos drobės kuprinių. Kad jos atrodytų kaip naujos, išskalbkite su šilto vandens programa.

Medžiaginiai priešpiečių maišeliai

Skalbimo mašinoje galima plauti ne tik drobines kuprines, bet ir medžiaginius priešpiečių maišelius. Tik skalbkite išvertę į išvirkščia pusę, kad geriau išsiplautų visi nešvarumai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis