Savaitgalio desertas: trapūs citrinų ir migdolų keksiukai

Pasitelkus šį receptą galite išsikepti 12 keksiukų. Tad pirmyn!

Tešlai paruošti reikės: 250 g miltų, 60 g kapotų migdolų, 75 g cukraus pudros, 175 g sviesto, 2 kiaušinių trynių, 800 g džiovintų vaisių džemo, 2 citrinų tarkuotos žievelės, 2 šaukštų migdolų likerio (amareto), 1 šaukšto rudojo cukraus, 12 keksiukų formelių.

Migdolus be luobelių 30 sekundžių smulkinkite virtuviniu kombainu kartu su miltais ir cukraus pudra. Sudėkite gabaliukais supjaustytą sviestą ir dar smulkinkite, kol susiformuos trupiniai. Sudėkite kiaušinių trynius, įpilkite 1–2 šaukštus šalto vandens, vėl įjunkite kombainą ir maišykite tešlą iki vientisos masės. Miltuotomis rankomis tešlą išverskite ant darbastalio, suminkykite į rutulį, įvyniokite į polietileno plėvelę ir valandą laikykite šaltai.

Į džiovintų vaisių džemą įmaišykite citrinų žievelę ir likerį. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros, pakaitinkite kepimo skardą, ant kurios statysite formeles su keksiukais.

Iškočiokite du trečdalius tešlos, specialiu rėžtuku išpjaukite 3 cm didesnio nei keksiuko formelė skersmens apskritimus, jais išklokite formeles, sustatykite į kepimo skardą. Į kiekvieną tešlos krepšelį dėkite po du desertinius šaukštus džiovintų vaisių džemo.

Iškočiokite likusią tešlą ir rėžtuku išpjaukite 3 cm mažesnius apskritimus, jais užklokite tešlos krepšelių viršų, užspauskite kraštus, viršų apibarstykite ruduoju cukrumi. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20–25 minutes, kol viršus gražiai pagels.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis