49 kv.m. butas Kaune: juodai balto interjero privalumai

Šiame interjere vyrauja modernumas ir natūralumas – aiškios išgrynintos formos, statiški griežti akcentai, žemės tonų koloritas. Siekta išpildyti užsakovų norą, kad bute visi daiktai turėtų savo vietą, jis nebūtų perkrautas nereikalingomis smulkmenomis.

Juodos ir baltos spalvos derinys atsikartoja visoje bendroje erdvėje. Kontrastingą derinį sušvelnina pilki atspalviai ir ryškesnių detalių žaismas – kubiniai elementai, ypač virtuvės zonoje. Žaismingumo suteikia spintelių chaotiškumas, o vakarais – nuo jų krintantys šešėliai, dėl kurių patalpa tampa dinamiškesnė. Virtuvė buvo vienintelė perplanuota zona, kur standartinis L formos išdėstymas ir visa koncepcija pasikeitė iš esmės, ieškant sprendimų, kaip sutalpinti daugiau daiktų. Išraiškingumo šiai erdvei prideda ir valgymo zona, kur daugiau pažaista su faktūromis ir formomis – atkreipkite dėmesį į aptakios formos kėdes ir grakštų bei įspūdingą šviestuvą.

Svetainės kompoziciją paįvairina stilingas akcentas – griežtų formų niša. Su balta siena kontrastuojantys juodi nišos fragmentai atkartoja kubo formą, taip suteikdami bendrai erdvei vientisumo. Juoda spalva, ypač matinė, puikiai dera su ryškiais akcentais. Dizainerė primena, kad ryškios detalės juodame fone dar labiau išsiskiria, tad jei dažnai norite keisti interjerą, galbūt užteks naujos detalės, kuri atrodys prabangiai.

Šampano spalvos koloritas miegamajame kuria solidumo ir prabangos įspūdį. Kambarį pagyvina aukštas lovos galvūgalis, kuris ne tik atrodo elegantiškai, bet ir vizualiai paaukština patalpą. Solidus minimalizmas pereina ir į tamsų, monochrominį vonios kambarį. Jam dekoruoti pasirinktos juodos akmens masės plytelės. Dizainerės teigimu, tai bene labiausiai pasiteisinęs sprendimas, padėjęs išgryninti vonios kambario stilių, sukurti dinamiškos erdvės pojūtį ir išsaugoti bendrą buto koloritą.

Beje, šis sprendimas paneigė faktą, kad tamsių spalvų plytelės vizualiai sumažina erdvę. Abejones išsklaidė puikiai suderinti aksesuarai, įkomponuotas didelis veidrodis, tinkamas apšvietimas. Likusioje buto dalyje naudota PVC grindų danga, kuri yra ypač atspari, lengvai prižiūrima ir atrodo estetiškai.

Dizainerės teigimu, šio interjero stilistika glaudžiai susieta su namo eksterjeru: „Man labai svarbu, kad namo fasado koloritas ir stilius nesikirstų su interjero, tai bene pagrindinis darbo principas.“

Dizainerė – Eglė Jagelavičiūtė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis