Neįprastas 60 kv.m. butas sostinėje

„DIZU interjero studijos“ architektės Renata Mockutė, Jurgita Saulytė ir Kristina Puidokaitė sukūrė 60 kv.m. buto interjerą. 3 kambarių būsto tematika buvo pavadinta pasteliniais pokštais. Kodėl būtent taip, sužinosite straipsnyje.

Naujos statybos buto patalpos sostinėje it balta drobulė leido suteikti jai savitą charakterį, kaip įrankius pasitelkiant geometrines formas, spalvas, natūralias tekstūras.

Greta judrios miesto arterijos esančias buto erdves puošia vaizdingos miesto panoramos, tolyje, aplink urbanizuotą judrų sostinės kontekstą, dvelkiančios švelniais miestų tonais. Vidaus interjeras, pratęsdamas panoramų žaismą, perauga į sienų plokštumas, nuspalvindamas jas nusitęsiančiais geometriniais pasteliniais tonais.

Žaismingą buto charakterį padėjo paryškinti netikėti apšvietimo sprendimai. Greta funkcinio apšvietimo į interjerą žaismingai įsilieja akcentiniai šviestuvai

L.Garbačiausko nuotr.

Įžengus į namus, koridoriuje pasitinka dvi kabančios dekoratyvinės lemputės, ant lubų susirangiusi LED lempučių girlianda. Ši kontrastingais laidais lubas paryškina ir grafinėmis laidų trajektorijomis.

L.Garbačiausko nuotr.

Miegamajame prie lovos šviesą kuria du skirtingi šviestuvai. Vienas jų kabantis, kitas pastatomas. Tai dar tik paryškina asmenybių skirtybes gyvenančių jame.

L.Garbačiausko nuotr.

O svetainės erdvėje virš salos kaba skirtingų formų akcentiniai šviestuvai. Greta sofos nutūpė subtilus toršeras, taip neužgožiantis pagrindinių erdvės apšvietimo akcentų virš salos.

L.Garbačiausko nuotr.

L.Garbačiausko nuotr.

Interjeras kurtas 60 kv.m. ploto bute, tad optiškai išplėsti erdves buvo viena iš pagrindinių užduočių. Taip koridoriuje pagalbinės spintos fasadas pasipuošė veidrodžiu, atspindėdamas svetainę. Atvėrus miegamojo kambario duris, pasitiko koridoriaus atspindžiai sklindantys nuo drabužinės baldo veidrodinių fasadų.

L.Garbačiausko nuotr.

Kiekvienoje namu zonoje slypi originalus sprendimas. Vonios kambaryje grindys ir sienos pasidengė akcentinėmis plytelėmis, taip optiškai ištirpinant ribas tarp grindų ir sienos. Svetainės ir miegamojo kambariuose pasirinkti grafiniai sienų sprendimai. Tam, kad optiškai sujungti greta besijungiančias sienų plokštumas buvo specialiai sukurti grafiniai segmetai.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis