Paprastas būdas atnaujinti namus: sieninės nuotraukos

Modernėjantys interjerai nepastebimai iš namų išstūmė paveikslus. Dabar žmonės dažniau renkasi plikas sienas, negu puošia jas brangiai kainuojančiais paveikslais.

Ši tendencija įsivyravo ne vien dėl didelių paveikslų kainų, bet ir dėl interjeruose populiarėjančio minimalizmo. Moderniai įrengtuose namuose tampa sudėtinga parinkti tinkamą paveikslą, tačiau jeigu jums nepatinka tuščios sienos, siūlome išeitį.

Didelės sieninės nuotraukos gali pagyvinti bet kuriuos namus ir tapti interjero erdvės akcentu. 

Tokiomis nuotraukomis nereikėtų puošti visų sienų, nes patalpa gali atrodyti perpildyta, nebus sukurtas erdvės akcentas. Pakanka dekoruoti vieną kambario sieną, taip ji taptų išskirtine interjero detale.


Nuotrauka ant sienos gali būti vientisa arba padalinta į kelias dalis, kurios atrodo tarsi atskiros nuotraukos. Galite išbandyti ir skirtingas formas, neapsiribokite vien tik kvadrato formos nuotraukomis.

Juodai baltos nuotraukos tiks praktiškai bet kuriuose namuose, tačiau jei interjeras pakankamai blankus, vertėtų rinkis taip pat neiššaukiančių spalvų nuotrauką su keliomis ryškiomis detalėmis.

Jeigu interjere vyrauja tam tikra spalva, nuotraukoje esančios detalės turėtų susišaukti su ryškiausiomis daiktų ar baldų spalvomis. Ir atvirkščiai: jei nuotraukoje išsiskiria mėlyna spalva, patalpoje jos taip pat turėtų būti (baldai, pagalvės, žvakidės ar kitos interjero visumą sudarančios detalės).

Fotolia ir Shutterstock nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis