Renkamės spalvas: pilka

Jei interjerui rinksitės pilką spalvą - dažymui, baldams ar medžiagai, štai keletas pilkos spalvos reikšmės apibrėžimų. Spalvų reikšmių žinojimas padės jums teisingai išsirinkti.

Pilka techniškai nėra spalva, ji neutrali, bet mes ją šiame kontekste vadinsime spalva. Tai spalva, kurią mes gausime sumaišę dvi pirmines spalvas.

Pilka dažniausiai laikoma nykia, nuobodžia spalva, ji nepastebima, kol nesugrupuojama su kokia pagrindine spalva, pvz., ryškiai rožine ar skaisčiai oranžine.

Pilka yra labai populiari išorės darbams, nes ji nėra iššaukianti, gerai dera su daugybe kitų spalvų.

Ji naudinga ir vidaus darbams, dekoruojant interjerą, nes yra subtili ir stabili, ne tokia dramatiška kaip balta ar juoda, kitos neutralios spalvos, ji dera su kitomis spalvomis, nes neužgožia jų.

Pavyzdžiui, naudojant ryškias spalvas – žalią, mėlyną, raudoną, atrodys linksmai ir jausmingai ir gali būti per ryšku, paderinus su pilka jos įgautų pusiausvyros, taptų subtilesnės.

Pilka spalva – pagrindinis šiuolaikinio kambario akcentas

Pilka spalva dažnai naudojama kuriant pramoninį dizainą, pvz., jūsų nešiojamas kompiuteris, klaviatūra, mobilus telefonas, kalkuliatorius, medicinos prietaisai dažniausiai yra pilki. Tai reiškia, kad jie derės prie jūsų interjero.

Metalo apdaila yra dažniausiai pilka, šviesiai pilka, plieno, aliuminio, anglies pilkumo, nerūdijančio plieno- įvairi apdaila. Mes pilką spalvą matome dažniau nei ją atpažįstame.

Peiliai iš nerūdijančio plieno, šviesų jungikliai, šviestuvai, grindų jungtys, durų rankenos, durų laikikliai – galima tęsti ir tęsti. Pilkos spalvos gausu kiekvienuose namuose ir ji gyvuoja nepastebima, maišydama atspalvius, persipindama su kitomis spalvomis.

Su kuo asocijuojasi pilka spalva?

Pilka spalva simbolizuoja tvirtumą, susitaikymą, stabilumą, orumą, neryžtingumą, saugumą, lėtumą, atsargumą,drausmę, saugumą, ji laikoma šalta, neutrali, ji tinka deryboms, skatina eiti į kompromisus.

Pilka – labai naudinga spalva naudojant ją kaip pagrindo spalvą dažant sienas, tada jūs galite pridėti kitas spalvas pabrėžimui, tai labai ekonomiškas pasirinkimas, nes jūs ryškias spalvas galėsite keisti, o pilka spalva gerai atrodys kaip pagrindo spalva.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis