Patarimai, kad vaiko kambaryje vyrautų tvarka

Vaikus auginantys tėvai žino, kad augančiam talentui reikia daugiau erdvės žaidimams, atradimams, pasirodymams. Vaikai turi daug svarbių darbų ir rūpesčių – pažinti save ir supantį pasaulį, jį nupiešti ar suvaidinti. Žaisdami vaikai auga ir tobulėja. Namai tam – geriausia vieta. Tačiau būkime atviri – suaugusieji neretai daugiau laiko skiria tvarkai palaikyti nei smagiam laisvalaikiui su mažyliais. Štai kodėl vaikų kambario baldus derėtų rinktis tokius, kurie lavintų vaizduotę ir padėtų pažinti pasaulį, o mažiesiems skirta erdvė pavirstų nuostabia žaidimų aikštele ir geriausia vieta augti.

Pritaikymas

Pirmiausia, suaugusiems svarbu suprasti, kad vaiko kambario baldai ir daiktai turėtų būti pritaikyti jo amžiui ir ūgiui. Taip mažieji gali savarankiškai apsirengti ar pasiimti žaislus, o pažaidę sudėti atgal į vietas. Mažiau laiko daiktų paieškoms, daugiau laiko žaidimams – smagumėlis!

IKEA

Drabužių kabyklas įtvirtinkite žemiau, o pakabas pritaikykite mažiems rūbeliams. Mylimiausi žaislai, smulkūs daikteliai, kojinės ir apatiniai drabužiai gali būti laikomi dėžėse apatinėse lentynose. Taip vaikai juos lengviau pasieks, o jūs greičiau pripratinsite mažylį laikytis tvarkos.

Taip pat svarbu, kad baldai būtų nenuobodūs ir skatintų vaizduotę. Vaikams pritaikyti baldai MAMMUT yra žaismingų formų, ryškiaspalviai stalai ir kėdutės suteiks mažiesiems nepaprastai daug džiaugsmo. Lengvus plastikinius baldus vaikai galės nesunkiai pakelti ir pernešti kitur, o vasarą su jais žaisti lauke.

IKEA

IKEA

IKEA

Pasirūpinkite ir papildomomis apsaugos priemonėmis – užapvalintais kraštais, stalčių stabdžiais. Be to, nepamirškite visus baldus gerai pritvirtinti prie sienų ar grindų.

IKEA

Sienos

Sienos gali tapti mažojo talento parodos erdve. Išnaudokite visą sienų aukštį lentynoms, kuriose tvarkingai išdėliosite knygas ir nuolat papildomas žaislų kolekcijas. Puiki idėja – įsigyti kabinamą daiktų dėklą su permatomais skyreliais, į kurį patogu susidėti įvairius smulkius daiktus. Jei trūksta vietos spintoje, kabyklą galite tvirtinti tiesiog prie sienos – dailūs ryškiaspalviai vaikiški rūbai papuoš kambarį.

IKEA

IKEA

Lova

Kiekvienas vaikas žino, kad palovys – ideali vieta žaidžiant slėpynių. Žinoma, trūkstant erdvės ją galima išnaudoti daiktams sudėti. Pasirinkite lovą su įmontuota daiktadėže ant ratukų. Prireikus išvalyti palovį, tokias dėžes nesunkiai galėsite ištraukti ir vėl paslėpti. Tvarka bus užtikrinta, o mažieji išsaugos vietą slėpynėms.

IKEA

IKEA

Daugiafunkciniai baldai

Daugiau nei vieną paskirtį turintys baldai padeda palaikyti augančio vaiko kambaryje tvarką ir tinkamai išnaudoti erdvę. Rinkdami sofą ar pufus pasirūpinkite, kad jie būtų su dėžėmis daiktams. Piešiant ar konstruojant tokia dėžė gali virsti puikia kėde. Jūsų išmonės dėka, paguldyta lentyna arba žema spintelė gali virsti patogiu suolu. Į jos ertmes sudėti spalvoti krepšiai ar dėžės pagražins kambarį, o daiktams laikyti atsiras daugiau vietos.

Jei vaikų kambariui parinksite keičiamus baldų užvalkalus, juos bus patogu išskalbti. Tegul vaikai auga apsupti švelnumo ir šviesių saulės, gėlių ir širdelių motyvų. Pakeisti tokią vaikų kambario nuotaiką paprasta taip pat, kaip pervilkti patalynę. Be to, čia bus jauku ir gera pabūti.

IKEA

IKEA

Daiktų laikymo sistemos

Augančiam vaikui tėvai skiria ne tik daugiau dėmesio – jam reikia daugiau erdvės daiktams ir drabužiams susidėti. Mažojo žmogučio poreikiams patenkinti verta rinktis daiktų laikymo sistemas, kuriose patogiai surūšiuosite rūbelius ir žaislus. Anksčiau įsigytas lentynas galite atnaujinti spalvotomis dėžėmis – apačioje dėkite tuos žaislus, knygas, drabužius ar rašymo reikmenis, kuriuos vaikas labiausiai mėgsta, o rečiau naudojamiems daiktams skirkite vietos aukščiau.

O ką manote apie baldus, kuriuos galite pritaikyti prie greitai augančių vaikų poreikių? Nedidelėje erdvėje patogiai tilps daiktų laikymo sistema STUVA. Spintoje su skersiniu pakaboms, lentynomis ir krepšiais patogiai sutalpinsite mažylio daiktus. Šiuos daugiafunkcinius baldus vaikams augant galite atnaujinti, papildomai priderinę lovą ir rašomąjį stalą. Tai jums leis maksimaliai išnaudoti ribotą erdvę ir daiktus laikyti tvarkingai sudėtus.

IKEA

Kiekvienas tėvelis gali įtraukti vaiką į kūrybingą veiklą – kartu jūs sugalvosite savo baldų derinių ir surasite originalių sprendimų. Svarbu, kad prireikus juos galėsite įvairiai keisti.

IKEA

IKEA

IKEA

Užsakymo nr.: PT_73854076

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis