Mažo vonios kambario įrengimo gudrybės, kurios pravers kiekvienam

Vonia rytais gali būti tikrai miela vieta, maloni erdvė, kurioje prasidėtų dar viena įkvepianti diena. Tereikia žinoti keletą gudrybių, kad ši vieta jums ir jūsų vaikams taptų patrauklesnė. Pateikiame kelis veiksmingus patarimus, kurie padės sukurti erdvumo ir šviesumo įspūdį mažame vonios kambaryje.

Daiktų laikymas. Paprastumas ir tvarka nuo šiol taps jūsų namų devizu. Nešvarūs ar ką tik išskalbti drabužiai, rankšluosčiai, rankšluostėliai – visa tai gali galite paslėpti pasitelkę ALGOT sistemą. Net nepajusite, kad ji padės sutaupyti ir vietos, ir laiko. Juk su ALGOT galite įsirengti savo lentynų ir krepšių derinį skalbiniams pagal jūsų įpročius, poreikius bei turimą erdvę.

IKEA

IKEA

IKEA

Baldai. Kaip jau minėjome, daiktų laikymo baldai vonios kambaryje yra būtini. Mažame vonios kambaryje trūksta vietos didelėms spintelėms ant žemės. Renkant daiktų laikymo baldus šiam kambariui, svarbu galvoti apie vertikalumą – kuo daugiau išnaudoti sienas ir erdves virš tualeto ar skalbimo mašinos.

IKEA

IKEA

Sumanus sprendimas – pakabinta spintelė virš unitazo. Taip pat galite ant sienų pakabinti kelias atviro tipo lentynas, kurios taps vieta laikyti sulankstytus rankšluosčius arba parfumerijos priemones. Gali praversti ir baldai su stalčiais, o kabliukai ant durų bus puiki vieta chalatams arba rankšluosčiams kabinti.

IKEA

IKEA

IKEA

IKEA

Vonios kambariui jaukumo suteiks įvairios dėžutės ir krepšeliai. Sukūrus savo sistemą, niekuomet daugiau nereikės ieškoti pradingusių žirklučių ar atliekamo dantų šepetuko. Jei žinote, kad dabartiniuose namuose negyvensite amžinai, ar tiesiog saugote sienas, pasitelkite STUGVIK – šie laikikliai siurbtukai prilimpa prie tiesiog lygaus paviršiaus, pavyzdžiui, plytelių, veidrodžių ar stiklo. O jei sugalvosite pakeisti jos vietą, tai galėsite padaryti akimirksniu.

IKEA

IKEA

Verta atidžiau rinktis ir pagrindinius vonios kambario baldus. Jų dydis neturėtų riboti funkcionalumo ar išvaizdos. Pavyzdžiui, SILVERAN serija sukurta būtent mažesniems vonios kambariams. Dėl sumanios formos išnaudosite kiekvieną kampą, o praustuvai dailiais kraštais neleis vandeniui pasiekti spinteles.

IKEA

IKEA

IKEA

Šviesa. Jeigu jums pasisekė ir turite vonios kambaryje langą, nesant būtinybei patariame visai nedengti jo arba naudoti itin lengvas užuolaidėles privatumui sukurti. Jeigu mažas vonios kambarys neturi lango, vertėtų šviesą kurti skirtingais apšvietimo būdais – ryškiu, visą patalpą apšviečiančiu šviestuvu ir funkciniu šviestuvu, pritvirtintu prie veidrodžio. Sieninį LED šviestuvą BLÅVIK, paprasta įrengti nenaudojant grąžto. Šviestuvą galite pritvirtinti prie sienos siurbtuku, prilipinti nugarėlę arba prisukti varžtais.

IKEA

IKEA

IKEA

Veidrodis. Šis aksesuaras taip pat tinkamas papildomai šviesai sukurti bei erdvei vizualiai padidinti. Prie jo taip pat galima pritvirtinti lentynėlę, kurioje tilptų dažniausiai naudojamos priemonės. Gudrybė: mažoje vonioje rekomenduojama rinktis kuo didesnį veidrodį, jam galima paskirti visą sieną – taip beveik dvigubai padidintumėte kambario erdvės įspūdį. Didinantis veidrodis bus jums naudingas, jei norite geriau matyti iš arti.

IKEA

IKEA

IKEA

Santechnika. Kokybė jus gali lydėti ne dieną ar dvi, o ilgus metus. Vienas iš svarbiausių sprendimų vonios kambaryje – tai vandens maišytuvas. Tylus ir sklandus veikimas turi tapti harmoninga ryto ir vakaro ritualų dalimi. IKEA siūlo rinktis iš kokybiškų medžiagų, pavyzdžiui, žalvario ar keramikos bei suteikia pelnytą 10 metų garantiją.

IKEA

IKEA

Kitas netikėtumas – IKEA vandens maišytuvai padeda taupyti vandenį – jo sunaudosite iki 50 proc. mažiau dėl maišytuvuose įtaisyto sumanios konstrukcijos aeratoriaus, kuris sumaišo vandenį su oru. Taip jūsų šeima pasirūpins ir savo kuriamu vonios dizainu, ir nauda aplinkai.

IKEA

IKEA

Mažųjų džiaugsmai. Nepamirškite ir savo mažųjų – ši zona ir jiems turi būti kuo patogesnė. Praktiškumo akcentas – laipteliai, kurie padės pasiekti ir kriauklę, ir tualetą, ir lentynėlę, kurios reikia. Žaismingumo suteiks antis SPRUTT, kurioje sutilps mėgstamiausi vonios žaisliukai. O saugumo – PATRULL akcentai: neslystantys kilimėliai į vonią ar dušo kabiną, kampų, durų apsaugos ir, žinoma, užraktai, kuriais galite užrakinti valymo priemones.

IKEA

IKEA

IKEA

IKEA

Mažos gudrybės. Jei visgi šiuo metu dar tik ruošiatės didelėms permainoms, galite savo vonios kambarį labai paprastai atnaujinti per kelias akimirkas. Jums tereikia pasitelkti vonios tekstilės sprendimus. Ryškesnis vonios kilimėlis, rankšluosčiai, dušo užuolaidos – ir pajusite, kad namų spa alsuoja visai kitokia nuotaika.

IKEA

IKEA

IKEA

IKEA

IKEA

IKEA

Prisiminkite namų kvapų mišinius DOFTA. Jie gražiai atrodo dubenyje ir skleidžia itin malonius kvapus.

IKEA

Pasitelkus bent kelis iš šių sprendimų pajusite, kaip namuose įsikuria ramybė. O juk jos taip norisi šioje erdvėje, kai netoliese girdėti mažųjų išdykėlių balsai!

Užsakymo nr.: PT_74140880

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis