Kelios gudrybės, dėl kurių miegamasis taps patogesnis ir erdvesnis

Miegamąjį su gausybe vietos norime turėti kiekvienas. Deja, daugelyje butų miegamieji yra tokie maži, kad juose vargiai sekasi sutalpinti lovą ir komodą. Vis tik, mus visus vienija bendras poreikis – rasti nebrangių, vietą taupančių sprendimų. Tai ypač svarbu, kai pradedame dalintis ne tik gyvenimu, bet ir daiktais. Žinodami keletą gydrybių, pagražinsime šią mums svarbią zoną ir pagerinsime vidinę būseną.

Miegamajame praleidžiame trečdalį savo gyvenimo. Visos detalės šiame kambaryje yra svarbios. Ramus miegamojo dizainas gali padėti sukurti jaukią ir mums tinkančią aplinką, kuri padeda pamiršti greitėjantį gyvenimo ritmą.


IKEA


Miegamojo centras


Kiekviename miegamajame svarbiausias baldas yra lova. Jeigu lova bus per didelė, kambarys atrodys mažas ir apkrautas. Išsirinkę per mažą lovą, galite nusivilti, nes ji bus nepatogi. Todėl planuodami jaukų miegamąjį, pirmiausia išsirinkite tinkamo dydžio lovą su patogiu čiužiniu. Kokybiški čiužiniai sukurti taip, kad būtų tikrai patogūs ir jūsų kūnui suteiktų tinkamą atramą. Tinkamas čiužinys atitiks jūsų skonį, bet ir nepaplonins piniginės.


IKEA
IKEA
IKEA


Mažo miegamojo išdėstymas


Kitas žingsnis – apgalvokite, kaip sustatysite miegamojo baldus, kad liktų bent 50 cm praėjimui. Tai pravers patogiam baldų atidarymui, kad galėtumėte laisvai varstyti stalčius ir dureles. Laisvas takelis jums taip bus reikalingas naktiniams vaikščiojimams į vonios kambarį. Mažiems miegamojo kambariams ypač tinka stumdomos spintos durys, nes nereikia palikti erdvės spintos durų varstymui.


IKEA


Daiktų miegamajame laikymas


Pradėję dalintis gyvenimu, ieškome praktiškų sprendimų, kur ir kaip laikyti daiktus bendroje erdvėje. Vienas iš tokių sprendimų gali tapti spinta „PAX/KOMPLEMENT“ iš IKEA. Šią daiktų laikymo sistemą galite susiprojektuoti patys, atsižvelgę į poreikius. Kiekvienas gali rasti tinkamiausią sprendimą – nuo pagrindines funkcijas atitinkančios spintos iki svajonių spintos. Stalčiai, tinkliniai krepšiai, kelnių kabyklos, lentynos su papuošalų įdėklais sutalpins visą batų, suknelių ir kostiumų kolekciją. Butiką primenantis vidinių spintos detalių derinys tiks tikrų tikriausiai stileivai.


IKEA
IKEA


Miegamojo spalvos pasirinkimas


Jeigu mėgstate anksti keltis, pradėti darbą nuo ryto, pasirinkite gaivias ir šiltas spalvas. Jeigu labiau esate vakarinis „paukštis“, miegamajame naudokite šaltas ir raminančias spalvas. Spalvų nepamirškite ne tik išorėje, bet ir viduje. Vienos spalvos pakabų serija įneš vientisumo pojūčio į jūsų spintą.


IKEA
IKEA
IKEA
IKEA
IKEA


Praktiški sprendimai miegamajame


Miegamąjį padarysite erdvesnį, jei palaikysite tvarką kūrybingai panaudoję daiktų laikymo priemones. Sudėkite rečiau naudojamus daiktus į po lova pakišamus krepšius ar dėžes. Kojines, diržus ir papuošalus bus patogu rasti tvarkingai sudėtus dėžėse su skyriais. Šią dėžę su rankena vienoje pusėje jums bus patogu ištraukti. Kai jos nebereikės, atsekite užtrauktuką apačioje ir sulankstykite ją. Paprasčiau nebūna!


IKEA
IKEA


Sunku keltis ryte? Jei miegamajame turite patogius baldus drabužiams laikyti, susiruošti nebus sunku, net jei būsite labai apsnūdę. O tai reiškia, kad nuskambėjus žadintuvui galėsite dar minutę maloniai nusnausti.


IKEA
IKEA
IKEA


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis