Kai vietos yra tik lovai: sumanūs sprendimai mažam miegamajam

Miegamasis kambarys skirtas poilsiui, skaitymui ir atsipalaidavimui. Tačiau viskas pasikeičia, kai namuose gyvena nebe vienas, o keli žmonės. Tuomet ir prasideda svarbiausių sprendimų metas. Verta žinoti, jog lova, racionalus kitų baldų pasirinkimas bei apšvietimas ir spalvų derinimas – dalykai, kurie eina išvien miegamajame. Taip pat patartina šioje zonoje išlaikyti vientisą stilių. Ir tai tik vienas būdų iš daugelio, kaip mažą miegamąjį paversti erdvesniu bei kartu sutalpinti daugiau daiktų.

Akcentuokite vieną kambario detalę. Akcentuokite vieną kambario detalę. Stenkitės kambaryje kurti kuo paprastesnį stilių, tačiau turėkite kokią nors spalvingą galvūgalio lentą, plakatą, raštuotą antklodę ar žaismingą kilimėlį. Vietoj to, kad stengtumėtės pakeisti visą kambarį, verčiau išlaikykite jį paprastą ir akcentuokite, kokią nors vieną, tačiau tikrai akį patraukiančią kambario detalę.

IKEA

IKEA

IKEA

Kompaktiškai dėliokite daiktus. Miegamojo baldus planuokite taip, kad juose tilptų visi reikalingi daiktai, o prireikus juos lengvai rastumėte. Lova gali būti skirta ne tik miegui. Miegamajame dažnai tenka sutalpinti ne tik kasdienio vartojimo, bet ir rečiau naudojamus daiktus. Pasirinkę lovas su talpiomis daiktadėžėmis ir stalčiais išlaikysite erdvę nesumažintą.

Taip pat galite pasitelkti ir funkcionalias komodas su talpiais stalčiais. Tokiu būdu ir nedideliame miegamajame gali tilpti daugiau daiktų ir jums būtini baldai. Nedidelėms smulkmenoms pasidėti jums gali tikti lentynų sistemos galvūgalyje. Svarbu, kad joms numatytumėte aiškią funkciją.

IKEA

Jeigu jums niekaip nepavyksta sutalpinti knygų į nedidelę spintelę kambaryje, tuomet dalį jų laikykite lentynoje, pakabintoje šalia jūsų lovos. Tai puiki išeitis, o ir vos pabudus, nekris į akis netvarkingai sudėtos knygos. Kitas smulkmenas laikykite vienodose dėžėse arba dengtuose krepšiuose. Juos galite pastatyti ant atvirų lentynų ar po staliuku – tai taps dekoratyviniu akcentu.

IKEA

Didelė lova. Miegas mums yra svarbus, nes nuo jo kokybės priklauso mūsų gera savijauta, sveikata. Geram miegui reikia patogios lovos. Kodėl neatsisakius nereikalingų baldų miegamajame ir visko neinvestavus į didelę ir gražią lovą, kuri puikiai užpildytų jūsų kambarį? Juk tai vienas iš svarbiausių šios zonos baldų. Tai bus praktiškas ir racionalus sprendimas.

IKEA

IKEA

Apšvietimas. Šviesa lemia mūsų nuotaiką ir savijautą, nors apie tai dažnai nė nesusimąstome. Miegamajame reikia ypatingo apšvietimo, juk šiame kambaryje ne tik miegame: susiglaudę žiūrime filmą, pabaigiame paskutinius dienos darbus nešiojamame kompiuteryje. Tinkamas apšvietimas suteikia miegamajam jaukumo ir įkvepia ramiam poilsiui – ar tai būtų skaitoma knyga, ar tiesiog poilsis lovoje. Gerai suplanuoti šviestuvai sukuria atpalaiduojančią atmosferą ir užtikrina poilsio kokybę. Net jeigu kambaryje erdvės yra užtektinai, vis tiek nepamirškite, kad reikia daugiau nei vienos lemputės ant sienos, nes kitu atveju niekas kambaryje neatrodys taip gerai, kaip kad galbūt galėtų.

IKEA

IKEA

IKEA

Sienas dažykite tamsiai. Tamsi spalva kambaryje gali būti nelabai intuityvus sprendimas, tačiau tamsi pilka spalva, sukuria atskirą kambario atmosferą. Jeigu į kambarį pakliūna daug natūralios šviesos, nereikia jaudintis, kad spalva bus per tamsi. Derinkite tamsias sienas su šviesiomis paklodėmis, kad lova atrodytų pagrindinis kambario akcentas ir būtų galima pajusti, kad šis kambarys skirtas atsipalaidavimui.

IKEA

IKEA

Daugiau patarimų, kaip planuoti miegamąjį ir pasirinkti šiai zonai tinkamiausią spintą, rasite kitame projekto „Tvarkingi namai“ straipsnyje.

Užsakymo nr.: PT_73748104

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis