10 patarimų, kaip ankštame prieškambaryje sutalpinti viską, ko reikia šeimai

Prieškambaris – svarbi, nors pernelyg mažai vertinama namų vieta. Šioje vietoje pasitinkame ir išlydime svečius, o apsilankę svečiuose pajuntame namų dvasią. Prieškambaryje laikome gausybę kasdienių daiktų ir smulkmenų – batus, paltus, šalikus, pirštines, raktus... sąrašą galima tęsti. Šeimai augant, daiktų gausėja, tačiau prieškambario taip lengvai nepadidinsi. Kaip viską sutalpinti, o kartu išsaugoti laisvos erdvės?

Pirmiausia atsakykime sau į klausimą – kokius daiktus planuojate laikyti prieškambaryje ir kam labiausiai trūksta vietos. Gal praverstų kabykla drabužiams? Gal būtų racionalu įrengti lentynas arba įsigyti krepšių skrybėlėms ir pirštinėms? Kaip ir kituose kambariuose stenkitės išnaudoti kiekvieną erdvės centimetrą ir ant grindų, ir ant sienų.

IKEA

Jeigu jūsų prieškambaris siauras ir ilgas rinkitės siaurus baldus. Pastatę juos išilgai sienos, nesumažinsite ir taip mažos erdvės. O jei tai bus pakabinama spintelė ar lentyna, vienu šūviu nušausite du zuikius – sutaupysite ir grindų ploto.

IKEA

Sieninė spinta su stumdomomis durimis – tinkama idėja ne tik miegamajame, bet ir prieškambaryje. Spinta su durimis – patogu: sudėjai daug daiktų, uždarei duris ir tvarkos namuose padaugėjo.

IKEA

Yra ir kitokių sprendimų – pavyzdžiui, modulinės baldų sistemos. Prireikus daugiau vietos, prie jau esančių spintelių siūlome prijungti naujas dalis. Nepamirškite pakabų ir krepšelių įvairioms smulkmenoms – ir patogu, ir atrodo tvarkingai, ir gražiau.

IKEA

Šeimoms su daugiau vaikų patogu, kai baldus galima pritaikyti prie besikeičiančių poreikių ir skirtingų erdvių. Tokią galimybę suteikia baldų sistemos ALGOT. Šios sistemos gali būti ir pastatomos, ir tvirtinamos prie sienos. Rekomenduojame patiems susikurti patogų derinį arba išsirinkti iš esamų variantų. Jūsų nebevargins vietos trūkumas, nes prireikus galėsite lengvai pritvirtinti naują lentyną ar kitą priedą. Jei spintoje reikia padaryti vietos dar vieno šeimos nario daiktams, pridėkite naują krepšį.

IKEA

IKEA

Gera išeitis – daugiafunkciniai baldai. Net ir maža lentyna su kabykla padės tvarkingai laikyti skirtingus daiktus – paslėpti dėžėse įvairias neišvaizdžias smulkmenas, pakabinti paltą ar šaliką, o viršutinę lentyną skirti dekoratyvioms smulkmenoms ar rečiau naudojamiems daiktams.

IKEA

Dviračio laikiklis – patogus sprendimas dviratininkams, norintiems saugoti savo transporto priemonę namuose. Apskritai, kuo daugiau daiktų kabinkite ant sienų – net ir batus. Skėčiams naudokite siaurus stovus. Taip sutaupysite daug erdvės.

IKEA

Šeimose, kuriose auga keli vaikai, kasdieniai batai tampa nemenku galvosūkiu bet kuriuo metų laiku. Jei buto prieškambaris nedidelis, iš pradžių paskaičiuokite, kiek jūsų šeimoje vienu metu naudojama porų batų. Kad prieškambario grindys nebūtų nuklotos batų kilimu, siūlome rinktis uždarus avalynės laikymo baldus. Juose batus sudėsite tvarkingai ir prireikus lengvai pasiimsite. Negilios spintelės su atlenkiamomis durelėmis ir viduje įtaisytomis lentynėlėmis padės išvengti netvarkos prieškambaryje. Tokios spintelės yra negilios, užima mažai vietos, tačiau pakankamai talpios. Ant jų viršaus bus patogu pasidėti įvairias smulkmenas, o rytais negaišite laiko ieškodami jų kišenėse.

IKEA

Nedidelis batų suoliukas – dėžė patiks tiems, kurie norėtų avalynę laikyti bent keliose vietose. Tik pagalvokite, kaip ant tokio suoliuko bus patogu prisėsti aunantis batus ar numesti rankinę grįžus iš miesto.

IKEA

Dar vienas patarimas – derinkite ir naudokite skirtingų formų ir dydžių stalčius, lentynas, spinteles, kabyklas. Tvarkai palaikyti įsigykite vienos ar kelių spalvų dėžes ir krepšius, prie kurių galite priklijuoti etiketes su užrašais, kas juose laikoma. Jei jums rūpi gamtos išsaugojimas, rinkitės dėžes TJENA. Pagamintos iš perdirbto popieriaus, šios tvirtos dėžės gali būti statomos viena ant kitos.

IKEA

IKEA

Veidrodis mums yra neatskiriama prieškambario detalė. Kiekvienas išeidamas iš namų norime įsitikinti, kad atrodome puikiai. Ši iš pažiūros nedidelė interjero detalė pagražina interjerą, o taip pat padidina šią erdvę. Pritaikę veidrodžio dydį ir rėmą prie bendro prieškambario stiliaus, išlaikysime vientisumą ir džiaugsimės gražiu interjeru.

IKEA

IKEA

Taigi, nešvaistykite laiko ieškodami raktų ar piniginės: turėdami gerai suplanuotą ir tvarkingą prieškambarį, akimirksniu rasite tai, ko reikia, ir galėsite skirti visą dėmesį svarbesniems dalykams – pasisveikinimo apsikabinimams ir atsisveikinimo bučiniams.

Užsakymo nr.: PT_73839244

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis