Vitaminai kiaurus metus: kaip sėti pipirnes

Dar nesėjote pipirnių? Pradėkite dabar! Praturtinsite savo kasdienį meniu žaliaisiais vitaminais labai paprastu būdu. Pipirnių lapeliuose yra jodo, geležies druskų, kalcio, karoteno, kitų mineralų, ir daug vitamino C. Karstelėjęs pipirnių skonis duos smagumo salotoms, sudarys draugiją pusryčių kiaušiniui, o įprastai žiemos vakarienei duos pavasarinio džiugesio.

Vieni privalumai:

Vitaminai – tiesiai ant palangės;
Kiaurus metus;
Paprasta taip, kad net maži vaikai sugebėtų;
Pareikalaus tik poros minučių;
Net rankų neišsitepsite.

Shutterstock nuotr.

Pradedam! Yra 2 būdai:

Sėti į substratą (žemę);
Sėti į vatą/popierių.

Pipirnės tokios nereiklios, kad joms žemė net nebūtina, todėl galite drąsiai sėti į vatą ar rankšluostinį popierių, tiesiog perlenktą per pusę.

L. Liubertaitės nuotr.

Kaip sėti pipirnes. 1 diena.

Eiga:

1. Nusiperkam sėklų (rasite net eiliniam prekybos centre).

2. Pasiruošiam gražų indą (gi žiūrėsim kasdien ir džiaugsimės kaip gražiai auga). Gali būti visai seklus (nuotraukoje – keramikinis vazono padėkliukas).

3. A. Pripildom žemių ir lengvai paspaudžiam, kad neliktų oro tarpų ar didelių grumstų; palaistom. Arba: B. Paskleidžiam vatą / Sudedam kosmetinius vatos diskelius / Paskleidžiam rankšluostinį popierių.

4. Beriam sėklas – galima gana gausiai, negailėkit :) Ant sėklų nereikia užberti žemių arba kažkuo kitu jas apdengti, sėklos lieka atviros.

5. Palaistom: geriausia purkšti purkštuvu.

6. Apdengiam indą (darom šiltnamio efektą): su maistine plėvele, skaidrios plastikinės sausainių dėžutės dangčiu, stiklu – žodžiu, kūrybiškai kuo turite.

L. Liubertaitės nuotr.

Kad pipirnių sėklos sudygtų, jos būtina drėgmė ir šiluma.

Na, ir viskas, keletas minučių ir pipirnės jau pasėtos.

Kas toliau? Kasdien atidengti kelioms minutėms ar pusvalandukui, kad prasivėdintų, ir kasdien papurkšti kambario temperatūros vandeniu.

Jau antrą dieną vaizdelis buvo toks:

L. Liubertaitės nuotr.

Kaip sėti pipirnes. 2 diena.

Įspūdingas greitis! Todėl pipirnės labai tinkamos vaikų pažinčiai su augalais – juk jie nemėgsta ilgai laukti rezultato.

Kai pipirnės pradeda stiebtis, plėvelės nebereikia, tegul tiesiog auga ir gražėja. Nepamirškit laistyti. Šeštąją dieną rezultatas toks:

L. Liubertaitės nuotr.

Kaip sėti pipirnes. 6 diena.

Šioms pipirnėms nepasisekė dėl saulės trūkumo (buvo apniukusios dienos), jų lapeliai galėtų būti dar didesni, o žalia spalva sodresnė. Tačiau ir dabar šios pipirnės puikios, jau galima pradėti valgyti. Per kelias artimiausias dienas jos pasistiebs dar per pirštą.

O pabaigai – dar vienas įrodymas, kad svarbu ne tik skonis, bet ir grožis. Prieskoniai ir žolelės gali gerai atrodyti bet kokio stiliaus interjere.

L. Liubertaitės nuotr.

Pasirinkite tokį indą, kuris derėtų prie jūsų interjero stilistikos.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis