Sužinokite, ką daryti, jei vejoje auga grybai

Vejoje augantys grybai gali tapti kiekvieno sklypo savininko problema. Jie greitai dauginasi ir gali pakenkti vaikams ar augintiniams.

Vejoje augančių grybų iš tiesų yra gana sudėtinga atsikratyti.  Laikinu palengvėjimu bus pats paprasčiausias būdas – juos rauti. Tačiau toks jų atsikratymo būdas nepadės jų išnaikinti.

Mokslininkų teigimu, jūs taip pat galite padaryti savo veją mažiau svetinga grybams, koreguodami drenažo problemas ir šalindami pūvančias organines medžiagas. Purenkite dirvą, mulčiuokite. Dėl dažno purenimo ir sausesnio dirvožemio jie turėtų pradėti nykti. Grybai gausiai auga ten, kuri yra drėgna, tad, laistydami veją, atkreipkite dėmesį į tą vietą, kurioje auga grybai –mažiau laistykite.

Kaip žinome, grybiena minta mediena, dėl to, ypač svarbu, kad dirvoje, kurioje sėjote veją nebūtų likę kokių jos likučių. Pasirūpinkite, kad joje to nebūtų. Kitas būdas – šienaukite grybus kartu su veja. Tačiau vejoje augantys grybai turi ir vieną privalumą: jie padeda perdirbti maistines medžiagas dirvožemyje.

Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis