Saugumas gamtoje: natūralios priemonės nuo erkių

Šiltos pavasario ir vasaros dienos turi tik vieną minusą – bjaurūs vabzdžiai, kurie trokšta mūsų kraujo arba bent jau taikosi ant mūsų užropoti. Ypač pavojingos yra erkės. Jei jums patinka aktyvus poilsis ir praleidžiate daug laiko gryname ore arba jei mėgstate gamtoje iškylauti su šeima, jums gresia pavojus grįžti namo su šiomis šlykštynėmis ant kūno.

Tam, kad poilsis gamtoje teiktų tik džiaugsmą ir nereikėtų galvoti apie potencialų erkių pavojų, pasidalinsime viena gudrybe. Pasirodo, išvengti šios problemos yra labai lengva.

Veiksminga priemonė nuo erkių

Viskas, ko jums prireiks – paprastas pūkų rinkiklis (lipnus volelis) ir eterinis aliejus. Ant volelio užlašinkite nedaug aliejaus – svarbu tai padaryti tolygiai ir tvarkingai, kad po to ant drabužių neliktų dėmių. Prieš eidami į parką ar važiuodami į gamtą kelis kartus perbraukite voleliu per drabužius, kuriuos rengsitės. Turėkite omenyje, kad tinka ne visi eteriniai aliejai. Pateikiame sąrašą 5 pačių veiksmingiausių eterinių aliejų kovai su erkėmis.

Tinkami eteriniai aliejai

1. Eukaliptų
Eukaliptų aliejų galima naudoti vieną arba su citrinvyčio aliejumi bet kokių vabzdžių atbaidymui.

2. Citrinų
Šis aliejus laikomas itin veiksminga priemone kovai su erkėmis, blusomis ir netgi utėlėmis.

3. Mėtų
Šis eterinis aliejus vabzdžiams yra toksiškas, jis yra veiksmingas natūralus repelentas.

4. Levandų
Įdomiausia, kad žmonės dievina levandų aromatą, bet erkės jo negali pakęsti. Jo kvapas nepatinka net ir muselėms bei uodams.

5. Kininio citrinvyčio eterinis aliejus
Jis skleidžia ryškų citrusinį kvapą ir yra natūrali priemonė, apsauganti nuo blusų ir erkių.

Šis kovos su erkėmis būdas turi dar vieną privalumą – eteriniai aliejai taip pat atbaido ir uodus bei įvairius mašalus. Kadangi eteriniai aliejai užtepami ant drabužių voleliu, nei jums, nei aplinkiniams šis kvapas neatrodys įkyrus.

Taip pat kai kurie žmonės dar sumaišo vandenį su eteriniu aliejumi ir papurškia ant odos. Tačiau toks būdas per karščius pavojingas, nes eterinis aliejus ant įkaitusio kūno gali suerzinti odą.

Planuodami išvyką į gamtą, pasinaudokite šia gudrybe ir ilsėkitės be įkyrių vabzdžių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis