Remontas: kaip sutvarkyti namus prieš ir po

Šiame straipsnyje sužinosite, kaip taupant šeimos finansus patiems pasiruošti remontui ir veiksmingai išsivalyti namus jam pasibaigus.

Prieš

Baldus, grindis, langus ar kitus švarius paviršius, kurių neremontuosite, uždenkite specialiu statybiniu popieriumi, kartonu ar plėvele, kad neaptaškytumėte, nepažeistumėte, apsaugotumėte nuo statybinių dulkių, šiukšlių.

Remontuojamus tinkuotus paviršius (sienas, lubas) prieš dažymą reikia nuplauti ar nuvalyti tam skirtais statybiniais mūro valikliais ar plovikliais, kad neliktų purvo dėmių, pirštų atspaudų ir kitų nešvarumų, nes uždažyti nešvarumai vis tiek išryškėja.

Jeigu ant sienų, lubų, palei grindis ar langus matosi tamsios dėmės (pilkos, juodos ar rudos), ten gali būti įsimetęs pelėsis. Jį būtina pašalinti, nes ir uždažytas, palaipsniui prasiskverbs per naują dangą ir sugadins įdėtą triūsą. Pelėsius, organinės kilmės tamsias dėmes, kitas apnašas nuplaukite mūro pelėsių plovikliu, skirtu naudoti gyvenamosiose patalpose. Pašalinkite pelėsių atsiradimo priežastis: kondensacinę ar išorinę drėgmę (pratekėjimus nuo stogo, langų ar vandentiekio), užsandarinkite sienų įtrūkimus, sureguliuokite šildymą ir vėdinimą. Nepamirškite, kad pelėsiai auga nevėdinamose patalpose, todėl jas reguliariai vėdinkite.

Jeigu ketinate nubalinti lubas, iš pradžių statybinių atliekų plovikliu nuplaukite seną, patamsėjusį kalkių sluoksnį.

Atnaujinkite medinius paviršius (dailylentes, grindis): nuplaukite medienos plovikliu purvą, suodžius, riebalų dėmes, tada švelniu ar vidutinio grubumo švitriniu popieriumi nušveiskite senų dažų sluoksnį, įsisenėjusius ir labiau įsigėrusius nešvarumus, įvairius nelygumus. Jeigu reikia (yra tamsių dėmių), nutepkite medienos balikliu.

Dažytus paviršius taip pat reikia paruošti prieš perdažymą: atšokusią, suskilinėjusią dažų plėvelę patepkite dažų nuėmikliu ir nugrandykite specialiu grandikliu. Jeigu dažai tik šiek tiek apšerpetoję, pašlifuokite švitriniu popieriumi (iš pradžių grubesniu, vėliau švelnesniu).

Rūdis nuo metalinių paviršių (pavyzdžiui, laiptų turėklų metalinių konstrukcijų, židinio detalių) prieš perdažydami ar atnaujindami nuplaukite statybinių atliekų plovikliu.

Jeigu dvejojate, ar verta keisti seną vonios ir tualeto keraminę įrangą, plyteles, pabandykite viską atnaujinti išvalydami statybinių atliekų valikliu. Jis veiksmingai nuplauna rūdis, išbalina ir net pašalina vamzdynuose susidariusius kamščius.

Tinkamai pasiruošę, galite kviesti meistrus, kurie atliks rimtuosius remonto darbus.

Po

Pagaliau remontas baigtas. Meistrai išnešė šiukšles, pasišlavė ir atsisveikino. O namai liko pilni baltų statybinių dulkių, kurias ne taip paprasta nuplauti.

Visų pirma, didžiąją dalį dulkių galite išsiurbti siurbliu. Ant medinių grindų likusį baltą apnašų sluoksnį nuplaukite specialiu medienos plovikliu, kuris paryškina medienos spalvą, prailgina grindų tarnavimo laiką.

Ant langų stiklų ir jų rėmų kietai prikibusius cementinio tinko, kalkių likučius greitai nuvalysite statybinių atliekų valikliu, kuris veiksmingai tirpdo cemento, kalkių likučius ir nuosėdas, nesukelia metalų korozijos. Statybinių atliekų valiklis padeda dar ir tuo atveju, jeigu statybininkai neapdairiai pylė kalkėtą vandenį į tualeto unitazą ir jis visas apkalkėjo. Juo nuplaukite ir sienų bei grindų plyteles (glazūruotas, metlacho, akmens masės), kad išryškėtų jų spalva ir tekstūra, paviršius taptų blizgus.

Užsakymo nr.: PT_62128157

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis