Neįtikėtina: pienas gali būti tikras pagalbininkas sode

1. Pienas dezinfekuoja
Mičigano universitete atlikti tyrimai parodė, kad pienas – ekologiška priemonė dezinfekuoti įvairiems įrankiams ir apsisaugoti nuo virusų plitimo. Užuot naudoję toksišką baliklį dezinfekuoti žirkles, sekatorių ir pan., pamerkite įrankius į pieną. Pienas netgi apsaugo nuo tabako mozaikos viruso ir kitų ligas sukeliančių virusų. Pienu dezinfekuojami įrankiai mažiau nerūdija.

2. Naikina įvairius grybelius
Pienu galima sėkmingai gydyti įvairias grybelines ligas – miltligę ir kt. Praskieskite pieną su vandeniu ir užpurkškite šio mišinio ant augalų lapų – jie bus atsparesni grybelinėms ligoms. Pienas padeda geriau įsisavinti trąšas, tada jų nenuplauna lietus ir nenupučia stiprus vėjas.

3. Naminė priemonė nuo juodų taškelių ant rožių krūmų
Nuo grybelio diplocarpon rosae, kuriam patinka šiluma ir drėgmė, ant rožių atsiranda juodų taškelių. Užpurkškite praskiesto karvės pieno ant pakenktų vietų. Pienas toks veiksmingas todėl, kad jame yra laktoferino – baltymo, kuris veiksmingai kovoja su grybeliais.

4. Žemė bus derlingesnė
Atliktas tyrimas parodė, kad pienu purškiamoje žemėje užaugo vešlesnė žolė galvijams. Nuo pieno žemė ne tik tampa derlingesnė, bet ir yra apsaugoma nuo sezoninių patogenų, kenksmingų vabzdžių. Na ir pienu purškiama žemė geriau sugeria vandenį, yra pralaidesnė deguoniui.

5. Pienas – puikios trąšos
Piene – daug kalcio, taigi kartais galite palepinti savo augalus pienu. Apipurkškite skiestu pienu pomidorus, paprikas, moliūgus, kuriems būdingas puvimas prie kotelių. Pieną skieskite perpus su vandeniu, šį mišinį pilkite prie augalų šaknų arba užpurkškite ant viso augalo.

6. Priemonė nuo puvimo prie kotelių
Viena iš priežasčių, kodėl prasideda puvimas prie kotelių, – kalcio neįsisavinimas iš dirvos, kuriam galimos įvairios priežastys, o viena dažniausių – sausa žemė. Kalcio trūkumą kompensuosite apipurkšdami skiestu pienu.

7. Naikina amarus ir kitus kenkėjus
Pienu galima išnaikinti amarus, tripsus ir voratinklines erkutes. Amarai bijo gryno pieno ar nestipriai skiesto (ne daugiau nei 50 proc. vandens).

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis