Kaip išsaugoti kopūstų derlių?

Kuris sodininkas nesvajoja išauginti gausų įvairių vaisių ir daržovių derlių, tačiau kai šios svajonės išsipildo, iškyla kita problema – derliaus saugojimas.

Visus surinktus kopūstus sudėkite po stogu, pagal galimybes sausoje ir vėsioje vietoje. Išdėstykite juos atskirai, kad jie tolygiai pradžiūtų. Praėjus parai galima apipjaustyti kopūstų šaknis ir kopūstkočius.


Norint teisingai saugoti šias daržoves, reikia teisingai paruošti ir patį rūsį arba kitą saugojimo vietą. Šioje patalpoje leistina oro temperatūra turi būti -1ºС iki + 4ºС ribose, ir reikia prižiūrėti šią temperatūrą kiek galima tiksliau. Didelė patalpos drėgmė teisingai surinkus kopūstų derlių ir jį tinkamai paruošus bus netgi naudinga, tačiau tik tuo atveju, jei patalpoje nėra grybelių ir pelėsių. Būtų gerai rūsį pravėdinti nors kartą per mėnesį.


Žiemą kopūstus saugoti galima ir drobiniuose maišuose arba ant medinių lentynų. Kad kopūstai nesupūtų, kiekvieną galvą atskirai galima apvynioti popieriumi, kaip tai yra daroma su obuoliais.


Geras būdas saugoti žiedinius kopūstus ir kalafiorus yra užšaldymas. Tam reikia nupjaustyti kopūsto žiedynus, sudėti juos į polietileno maišelį, o po to įdėti į šaldiklį iki jų naudojimo. Kai kurie sodininkai pataria apiberti kopūstus smėliu, tačiau šiuo atveju toliau ruošiant kopūstus su jais gali iškilti sunkumų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis