Ką daryti, kad kalėdinė eglutė ilgiau puoštų namus?

Artėjant Šv. Kalėdoms kiekvienas susiduriame su tokiais maloniais rūpesčiais, kaip kalėdinių dovanų pirkimas artimiesiems, ir, svarbiausio kalėdinio akcento – kalėdinės eglutės paieška, kuri reikalauja nemažai laiko.

Egzistuoja daug mitų, ką daryti, kad Kalėdinė eglutė kuo ilgiau išlaikytų spyglius ir džiugintų namiškius. Jaukaus būsto portalas ManoNamai.lt kalbasi su projekto Eglutes.lt vadovu Laurynu Sederevičiumi, kuris sutiko pasidalinti naudingais patarimais, kaip prižiūrėti eglutę namuose.

Svarbiausia – vanduo

Vienas svarbiausių akcentų norint, kad eglutė išliktų kuo ilgesnį laiką žalia – jos drėkinimas. Lauryno Sederevičiaus teigimu būtina eglutę pamerkti į vandenį. „Daugelis klysta ir gyvą kirstą eglutę laiko smėlyje. To negalima daryti. Būtina, kad eglutė būtų pamerkta į vandenį, o inde nuolatos liktų vandens“, – kalbėjo L. Sederevičius.

Parsinešus eglutę į namus patartina nupjauti 3 cm eglutės koto. Nukirstos eglutės tampa apmirusiomis, o nupjovus dalį koto eglutė gali lengviau pasisavinti vandenį.

Ekspertas teigia, kad negalima eglutės laikyti prie radiatoriaus, ar kitų šilumos skleidėjų. „Rekomenduojama nestatyti Kalėdinės eglės prie šilumos centrų. Išsirinkite vietą, kur eglutė negautų didelio karščio“, – tęsė ekspertas.

Eglutės savo spyglius gali išlaikyti iki 3 savaičių, todėl Lauryno teigimu prieš perkant eglutę reiktų pasidomėti ir kada ji buvo kirsta. „Patarčiau eglutę pirkti likus kelios savaitėms iki švenčių. Būsite garantuoti, kad iki švenčių pabaigos ji bus žalia, žinoma, spygliai krenta nuolatos, tačiau eglutė 3 savaites gali būti reprezentatyvi“, – kalbėjo L. Sederevičius.

Ekspertas pažymi, kad nukirstos eglutės iškart negalima nešti į namus. Patartina, kad eglutė 3 dienas būtų laikoma kieme, nes nukirstą eglutę iškart nešti į šiltas patalpas – nepatartina.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis