Jokių nuodų: natūrali priemonė nuo skruzdėlių

Šiltuoju metų laiku labai dažnai namuose atsiranda neprašytų viešnių – skruzdėlių, kurios įropoja per grindų plyšius, per langų tarpus ar randa kitokių būdų pakliūti į vidų. Vargu ar kam patinka gyventi kartu su gyviais – dažniausiai norime jų tuojau pat atsikratyti.

Parduotuvių lentynos lūžta nuo cheminių priemonių, skirtų naikinti skruzdėles, bet prieš pirkdami pagalvokite – ar jums tikrai reikia visos didelės talpos nuodų, kuriuos galbūt panaudosite tik vieną kartą? Jau nekalbant apie cheminių nuodų žalą mums patiems. Juk jų papurškus reikia kuriam laikui išeiti iš patalpos, o prieš sugrįžtant gerai ją išvėdinti. Baisu ir pagalvoti apie nuodų sudėtį.


Pabandykite priemonę nuo skruzdėlių pasigaminti patys. Buteliuke lygiomis dalimis sumaišykite vandenį ir baltąjį actą ir įpilkite 1-2 valgomuosius šaukštus eterinio aliejaus. Pavyzdžiui, vienam puodeliui vandens ir acto reikės 1 valgomojo šaukšto eterinio aliejaus.


Eterinį aliejų rinkitės ne pagal tai, koks kvapas jums patinka, o pagal tai, koks kvapas nepatinka skruzdėlėms. Pavyzdžiui, jos negali pakęsti arbatmedžio arba pipirmėčių eterinio aliejaus.


Shutterstock


Patogiausia šį skystį supilti į buteliuką su purškiamuoju antgaliu. Pagamintu skysčiu reikia apipurkšti skruzdžių pamėgtus paviršius ir palikti veikti bent pusvalandį. Uždarykite visas duris ir langus, kad priemonė kuo ilgiau neišsivadėtų.


Patys išeikite iš patalpos, neužsibūkite joje ilgai.Taip pat šios priemonės galima užpurkšti ant popierinės servetėlės arba vatos diskelio ir vis pašluostyti skruzdžių apniktą paviršių. Tokiu pat būdu galima dezinfekuoti paviršius po to, kai skruzdėlės išnyks – profilaktiškai.


Jei skruzdėlių labai daug, tikėtina, kad šią procedūrą reikės atlikti ne vieną ir ne du kartus, kol jos visos išnyks.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis