7 negirdėtos ir genialios naminės priemonės nuo vapsvų

Saulė, grynas oras ir skanūs užkandžiai – piknikas vasaros metu gali būti toks puikus. Jeigu ne šie erzinantys maži vabzdžiai, kurie netrunka sugadinti visą malonumą. Vapsvos tampa kone kiekvieno kepsnių vakarėlio ar kokio kito vasaros renginio drumstėjomis. Jos nepaliauja sukinėtis aplink mus ir nors kai kurie žmonės tvirtina, kad šiuos vabzdžius galima ignoruoti, kiti dėl jų nei sekundei negali nusiraminti.

Yra nemažai gudrybių ir patarimų, kaip įveikti vapsvas, tačiau kurie iš jų yra tikrai veiksmingi? Štai keletas tikrai genialių metodų, padėsiančių apsiginti nuo šių įkyrių vabzdžių.


1. Kavos miltelių skrudinimas

Tai puiki naminė priemonė, kuriai reikia išties nedaug – pakanka kavos miltelių, karščiui atsparaus indo ir degtukų ar žiebtuvėlio. Kol smilkstančios kavos dūmai kils į viršų, vapsvų aplinkui nebus nė kvapo!


2. Pasinaudokite varinėmis monetomis

Manoma, kad vapsvos visiškai negali pakęsti vario ir žalvario kvapo. Taigi, ištuštinkite kiaulę-taupyklę ir patrinkite keletą monetų tarp delnų. Be to, galite monetų pabarstyti ir ant stalo.


3. Venkite margų drabužių

Daugelis mano, kad tai tėra plačiai paplitęs mitas, tačiau iš tikrųjų vapsvas ir bites traukia margumas ir ryškios spalvos. Taigi, jeigu ruošiatės į pikniką, rinkitės ramesnių tonų drabužius.


4. Bazilikas ir česnakas

Yra keletas maisto produktų, kurių aromato vapsvos negali pakęsti. Prie jų reikia priskirti pirmiausia baziliką ir česnaką. Padėkite indą su baziliku ir pusiau perpjautomis česnako skiltelėmis ant stalo. To turėtų pakakti įkyriems vabzdžiams atbaidyti.


5. Uždenkite maistą

Tiesą sakant, tai gana logiška – jeigu jūsų dubenėliai, maisto indeliai ir lėkštės stovi atviros, vapsvoms tai atrodo tarsi kvietimas prie stalo. Uždenkite savo maistą.


6. Smilkalai ir kitos panašios priemonės

Kone bet kokios rūšies dūmai nervina vapsvas, bet kuos stipresnis kvapas, tuo sėkmingiau šių vabzdžių atsikratysite. Uždekite keletą smilkalų lazdelių – tai ne tik atbaidys vapsvas, bet ir skleis jums malonų aromatą.


7. Triukas su popieriniais maišeliais

Šis triukas tiek pat neįtikėtinas, kiek genialus! Viskas, ko jums reikės, rudas popierinis maišelis. Iš jo padarykite kaip įmanoma į vapsvų lizdą panašesnį muliažą, pakabinkite jį netoliese ir vapsvos suksis aplink jį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis