5 patarimai, kaip apsaugoti augalus žiemą

Atėjus žiemai, pirštinės, šalikai, drabužėliais aprengti trumpakailiai šunys, tampa įprastu reginiu. Augalai, medžiai, krūmai, įvairūs augalėliai dažniausiai vis tiek ištveria žiemas. Tik, žinoma, su mūsų pagalba.

Pateikiame paprastus penkis patarimus, kaip padėti savo augalams peržiemoti:


1. Pasodinkite iš anksto.


Patartina lauke sodinti daugiamečius, šalčiams atsparius augalus. Jei norite turėti žiemos sodą, parinkite augalus, kurie atsparesni vėsesniam orui. Tokią strategiją reikia apgalvoti, taigi planuokite dar neatėjus žiemai.


2. Mažesnius augalus įneškite į vidų.


Žiemos mėnesiais labai gerai įnešti mažesnius augalus į vidų, tiesa, tai nereiškia, kad čia darbas ir baigtas. Pasikeitė aplinka, tada reikia stebėti augalus – ar jiems nieko netrūksta. Pasikeitė drėgmė, o tai gali neigiamai paveikti augalus, taigi patraukite vazonus toliau nuo langų. Geriausia pastatyti augalus kur aukščiau, nes šalčiausias oras bus palei grindis. Pliusas – atsinešus augalus į vidų, patalpoje bus grynesnis oras.


3. Pakeiskite laistymo ritmą.


Žiemą tiek viduje, tiek lauke esantys augalai pereina į ramesnį ritmą. Tai reiškia, kad jie mažai paauga ir kad jiems reikia mažiau vandens. Labai svarbu žiemą neperlaistyti augalų.


4. Apdenkite lauke esančius augalus.


Juk augalai ištisą parą nuogi. Apdenkite šaknis, kad jiems būtų lengviau ištverti šalčius. Apdengus augalus, apsaugoma nuo šalčio, aplink augalą susidaro šiltesnis oras. Mulčiuokite, apklokite pušų šakelėmis, net sniegas gali būti pagalbininkas, kuris saugos augalų šaknis.


5. Apsaugokite augalus nuo sniego ir nuo laukinių graužikų.


Apklokite augalus šakomis, apsukite spygliuota viela, kad kiškiai neapgraužtų medžių kamienų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis