20 būdų, kaip panaudoti kavos tirščius ir arbatos žoleles

Kavos pupelės bei arbatos žolelės, prieš atsirasdamos ant mūsų stalo, nukeliauja ilgą kelią. Šis kelias, kad galėtume pajusti nuostabų kavos aromatą, ar į puodelį byrančių arbatos žolelių skambėjimą, trunka mėnesius. Tačiau mums, pasinaudojus gautu produktu vos per keletą minučių, jis dažniausiai būna paprasčiausiai išmetamas. Vis dėlto, yra daugybė būdų, kaip panaudoti tiek kavos tirščius, tiek arbatos žoleles praktiškai.

Kavos tirščių naudojimas

1. Sumaišykite kavos tirščius, kokosų aliejų bei šiek tiek rudojo cukraus ir gautą masę tepkite ant odos. Jūsų oda taps švelnesnė, glotnesnė.

2. Kavos tirščius panaudokite gėlėms: rožėms, eglėms, rododendrams ir t.t. Tai bus natūrali trąša, kurią labai pamėgs jūsų augalai. Šie greičiau augs ir bus sveikesni.

3. Apibarstę kavos tirščiais aplink skruzdėlių gyvenamus plotus, galite jas sulaikyti nuo tolimesnio plėtimosi.

4. Taip pat kavos tirščiais apibarstę vienokius ar kitokius žemės plotus, galite apsisaugoti nuo sraigių ir šliužų.

5. Prieš valydami židinį, jį visą apibarstykite kavos tirščiais – taip lengviau atsiskirs pelenai ir kiti nešvarumai, kas žymiai supaprastins židinio valymą.

6. Naudojant kavos tirščius, galima pasigaminti dažų, kurie gali praversti dažant velykinius kiaušinius ar ką nors kitą. Dažai su kavos tirščiais dažniausiai dažo šviesiai rudu atspalviu.

7. Jei norite atbaidyti katinus nuo lankymosi jūsų sode ar augalų darkymo, padarykite naudotų kavos tirščių bei apelsinų lupenų masę, kuri katinus iškart atbaidys.

8. Jei prieš sodindami, morkų sėklas sumaišysite su kavos tirščiais, tuomet paspartinsite morkų augimą.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kavos tirščiai: komposto gaminimas
Kaip panaudoti arbatos ir kavos nuosėdas

Arbatos žolelių naudojimas

9. Arbatos maišeliai gali palengvinti nudegimų skausmą, kas yra išties pravartu.

10. Arbatos žolelės taip pat gali padėti atsikratyti ir akių niežulio, perštėjimo.

11. Jos taip pat labai dažnai naudojamos įvairiems augalams tręšti. Žolelės turi daugybę naudingųjų medžiagų, kas padeda augalams augti greičiau bei sveikesniems.

12. Prieš sodindami augalus į vazonus, į žemę įdėkite keletą arbatos maišelių. Jie ne tik padės reguliuoti vandens kiekį dirvoje, tačiau ir išskirs naudingų medžiagų į žemę.

13. Pabarstę arbatos lapelių katino dėžutėje, galite sumažinti išmatų kvapą ar net visiškai jį panaikinti.

14. Taip pat, naminių gyvūnų kvapą galite lengvai pašalinti, tiesiog pabarstydami arbatos žolelių įvairiose, jų pamėgtose namų vietose.

15. Sutrinkite arbatos žoleles bei pabarstykite jas ant kilimo bei palikite dešimčiai minučių. Tai atgaivins kilimą, pagerins jo kvapą.

16. Arbatos maišelius galite įdėti ir į šaldytuvą – jie panaikins kvapų įvairovę šaldytuve, kuri daugeliui žmonių nepatinka.

17. Maudant šunį, galima naudoti ir arbatos lapelius – jie atgaivins šuns skleidžiamą natūralų kvapą, o kailis labiau žvilgės.

18. Jei norite panaikinti blogą rankų kvapą, atsiradusį pjaustant svogūnus, česnakus ar kitas aitrias daržoves, plaukite rankas bei įtrinkite jas žaliosios arbatos žolelėmis, kas panaikins nemalonų rankų kvapą.

19. Naudokite arbatos žoleles plaudami lėkštes, įvairias lenteles bei kitais maisto ruošimui naudojamas priemones – arbatinės žolelės padės pašalinti maisto likučius, jų kvapą.

20. Arbatos lapelių įdėjimas į pagalves, paklodes, gali pagerinti jūsų miegą. Tai padarius, pagerės ne tik kvapas, tačiau ir savijauta būnant lovoje, kas leis žymiai labiau atsipalaiduoti bei džiaugtis kokybiškesniu miegu nei įprastai.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 6 mėnesių žurnalo „Mano Namai“ prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis