15 įdomių būdų, kaip namuose panaudoti kavos tirščius

(5)

Vietoj to, kad išmestumėte panaudotus kavos tirščius, geriau pasitelkite juos tvarkydami namus. Šiame straipsnyje sužinosite, kad kavos tirščiai jums gali praversti daugeliu atvejų.

1. Panaikinkite nemalonų kvapą

Kavos tirščiai puikiai panaikina bet kokį nemalonų kvapą. Įdėkite jų į panaudotą margarino dėžutę, išdurkite keletą skylių, bei įdėkite į šaldytuvą – tai panaikins nemalonius kvapus šaldytuve. Taip pat, kavos tirščius galite naudoti ir kepdami svogūnus ar kitus produktus, turinčius savitą kvapą.


2. Sutvarkykite tamsaus medžio gaminius

Atsiradus vienokiems ar kitokiems įbrėžimams, kavos tirščiai gali juos pašalinti iš tamsaus medžio pagamintų baldų. Tereikia įtrinti įbrėžtas vietas kavos tirščiais ir tai padės užtamsinti esamą vietą, kas pavers ją tiesiog nepastebima.


3. Pašalinkite riebalus nuo puodų, keptuvių ar lėkščių

Įberkite keletą šaukštelių kavos tirščių į indą ir ištrinkite jo vidų. Tai leis pašalinti susikaupusius riebalus.


4. Sumažinkite pelenų kiekį

Prieš valydami pelenus iš židinio pabarstykite į jį kavos tirščių. Taip galėsite pašalinti žymiai didesnį pelenų kiekį.


5. Tręškite augalus

Kavos tirščiai labai tinka tręšti augalams. Kavos tirščiai yra naudingi visiems augalams, tačiau ypatingai gėlėms – rožėms, rododendrams ir kitoms, rūgštingumą mėgstančioms gėlėms.


6. Marinuokite mėsą

Tirščius taip pat galite panaudoti mėsos marinavimui. Jei įdėsite jų į mėsos marinatą, tai ne tik padarys mėsą minkštesne, tačiau ir suteiks jai malonų kvapą.


7. Atbaidykite kenkėjus nuo augalų

Pabarstyti kavos tirščių aplink augalus yra naudinga, siekiant atbaidyti įvairius kenkėjus. Tai tam tarsi skydu, kuris apsaugo nuo įvairiausių parazitų.


8. Panaikinkite aštrius daiktų kampus

Bėgant šaltam vandeniui įtrinkite aštrius stiklinių daiktų kampus kavos tirščiais – tai leis juos „atbukinti“.


9. Gaminkite muilą

Trečdalis mišinio – kavos tirščiai. Prie jų pridėkite glicerino muilo. Gauta masė puikiai tiks valyti rankoms, jas suminkštinti.


10. Pastatykite tarakonų spąstus

Pripildykite nedidelės skardinės dugną kavos tirščiais. Jos šonus apklijuokite dvipuse lipnia juosta. Kavos tirščiai tarakonus privilios, o lipni juosta neleis jiems pabėgti.


11. Naudokite kavos tirščius kulinarijoje

Kavos tirščių naudojimas su čili pipirais, ledais ir šokoladu suteikia jiems išties įdomų skonį.


12. Pagerinkite morkų augimą

Prieš sodindami morkas, sumaišykite sėklas su kavos tirščiais ir sodinkite į žemę. Tai padės morkoms augti greičiau bei užaugti kokybiškesnėms.


13. Pagaminkite kokybišką kompostą

Kavos tirščiai turi žemei naudingų dalių, tad jų naudojimas komposte yra išties naudingas.


14. Pagaminkite tešlą

Sumaišykite keletą puodelių nusausintų kavos tirščių su puse puodelio druskos, miltais bei vandeniu. Tai leis sukurti išties skanią bei originalią tešlą.


15. Atbaidykite kates

Naudokite kavos tirščius įvairiose vietose, nuo kurių norite jas atbaidyti, siekiant, kad katės tose vietose nesituštintų.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis