VIDEO: elegantiškos sodo girliandos gamyba iš popierinių stiklinaičių

Jei namuose turite paprastą, niekuo neypatingą lempučių girliandą, galima jai suteikti naują gyvybę, papuošus popierinėmis stiklinaitėmis – tokia puošmena puikiai tiks sodo vakarėliui, vaikų kambario interjerui arba kaip kabanti dekoracija bet kurioje kitoje vietoje. Šios idėjos įgyvendinimas nereikalauja nei ypatingų pastangų, nei daug patirties, tad girliandą gali nesunkiai pasigaminti kiekvienas.

Jums prireiks:
lempučių girliandos;
popierinių stiklinaičių (tiek, kiek girliandoje lempučių + pora vienetų rezervui);
dekoratyvinio popieriaus;
popieriaus klijų;
žirklių ir pieštuko;
popieriaus peilio.

Kad lempučių girlianda įgautų naują, patrauklų pavidalą, reikia rasti tinkamą dekoratyvinį popierių, kuriuo apklijuosite popierines stiklinaites. Jis gali būti vienspalvis, kiekvienai stiklinaitei skirtingos spalvos, raštuotas, arba galima patiems jį išpiešti. Svarbiausia, kad patiktų jums patiems.

Kai išsirinksite popierių ir pasiruošite visus reikalingus daiktus, galima kibti į darbą ir gaminti girliandą. Visų pirma paimkite vieną rezervinę stiklinaitę ir ją atsargiai išardykite per suklijuotas vietas, kad galima būtų ją naudoti kaip trafaretą. Uždėkite trafaretą ant balto popieriaus lapo ir pieštuku apvedžiokite visus kontūrus, po to šias formas iškirpkite. Šį trafaretą naudokite kirpdami formas iš dekoratyvinio popieriaus: uždėję jį ant blogosios pusės, apveskite kontūrą, po to formą iškirpkite. Tokiu būdu iškirpkite formas iš visų reikalingų popieriaus lapų.

Iškirptą formą iš blogosios pusės ištepkite klijais, atsargiai uždėkite ant stiklinaitės, prispauskite ir išlyginkite. Taip pat popieriaus forma apklijuokite ir stiklinaitės dugną. Tokiu būdu apklijuokite visas stiklinaites.

Popieriaus peiliu išpjaukite stiklinaitės dugne nedidelę angą, kad pro ją galima būtų perkišti girliandos lemputę. Svarbu, kad angos nebūtų per didelės, nes stiklinaitės nesilaikys.
Sudėkite visas stiklinaites ant stalo dugnu į viršų ir į kiekvieną jų įkiškite girliandos lemputę.
Štai ir turite atnaujintą elegantišką girliandą, ir jau galite ją kabinti norimoje vietoje. Turėkite omenyje, kad sušlapusi girlianda praras savo grožį, tad sode ją galima kabinti tik kai sausa.

Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija Be to, galite sekti visas mūsų naujienas socialiniame tinkle Facebook!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis