Spalvinga vaikų kambario dekoracija iš veltinio

Vaikų kambarį Velykoms puošti visada labai smagu – galima rinktis ryškesnes spalvas, išraiškingus „personažus“ ir tikėtis labai nuoširdaus įvertinimo.

Dirbtinis veltinis (parduotuvėse dažnai vadinamas filcu) yra minkštas, tankus, tačiau drauge ir lankstus. Kaip medžiaga įvairiausių daiktų dekoravimui, dirbtinis veltinis yra neprilygstamas, jo galima nebrangiai įsigyti rankdarbių parduotuvėse. Rankdarbių iš dirbtinio veltinio galima pasigaminti ir neturint išskirtinių gebėjimų tokiam užsiėmimui. Jį paprasta karpyti žirklėmis bet kuria kryptimi, kraštai neyra, tad jų nereikia apsiūti.

Dirbtinį veltinį galima siūti tiek siuvamąja mašina, tiek rankomis – stambūs ir dekoratyvūs dygsniai dera prie minkštos medžiagos. Nemėgstate siūti? Veltinį galima ir klijuoti. Geriausiai tinka bespalviai poliuretaniniai klijai, tačiau galima naudoti ir „Moment“, tik jie šiek tiek labiau linkę susigerti.

Žurnalas "Mano namai"

Kiaušinių stoveliams naudojti per pusę perkirpti kartoniniai ritinukai nuo tualetinio popieriaus. Aplink klijuota žolė ir gėles iš dirbtinio veltinio. Viščiukas pasiūtas, o ne suklijuotas, nes dekoratyvūs dygsniai smagiau atrodo. Kad būtų apvalainas ir išlaikytų formą, apačioje jis užmautas ant kartono skritulio, o viršuje įgrūsta šiek tiek kamšalo.

Daugiau apie naujas pavasariškos namų puošybos idėjas, originalų Velykų dekorą skaitykite žurnalo „Mano namai“ kovo mėnesio numeryje.

Idėjos autorė – Eslanda Kareivaitė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis