Pokyčiai per savaitgalį: originalios užuolaidos

Pagyvinkite namus romantiškomis pastelinėmis spalvomis, jos – pavasario pažiba. Nesvarbu, ar jūsų interjeras tamsus, ryškus ar šviesus, subtilūs pasteliniai tonai kaipmat pažadins erdvę ir ją atnaujins. Siūlome pamėginti nusidažyti užuolaidas madingu pereinančių spalvų (ombre) efektu.

Pirkinių sąrašas:
Medvilninės užuolaidos be pamušalo (tiks ir jūsų senosios vienspalvės užuolaidos);
Audinių dažai (tinkami skalbti).

Reikmenys:
Plastikinė vaikiška vonelė (jeigu neturite, tiks ir didelis plastikinis dubuo);
Skiautė medvilninio audinio (dažams bandyti);
Lygintuvas;
Didelis stiklainis užsukamu dangteliu.

Vida Press

1. Išskalbkite užuolaidas, kad ant jų neliktų nešvarumų ar dulkių. Nedžiovinkite: pereinančių spalvų efektą (ombre) lengviau sukursite dažydami drėgną audinį. Rekomenduojame rinktis medvilnines užuolaidas be pamušalo, tokios dažus sugers geriau.

Vida Press

2. 250 ml audiniams skirtų dažų praskieskite 1 l vandens. Gerai išmaišykite, kad dažai būtų praskiesti tolygiai ir dažant ant audinio nesusidarytų ryškesnio pigmento dėmių.

Vida Press

3. Į plastikinę vonelę įpilkite vandens (turėtų apsemti maždaug ⅔). Į tą pačią vonelę supilkite pagamintą dažų tirpalą.

Vida Press

Svarbu! Prieš pildami dažų tirpalą, išbandykite jo spalvą, pamerkę medvilnės audinio skiautelę. Jeigu skiautelė nusidažė tolygiai, dažų tirpalą supilkite į vonelę.

4. Ištieskite drėgnas užuolaidas, pirmąjį į dažų vonelę merkite galą, kurio norite ryškesnio. Kiek audinio nardinti, priklauso nuo to, kokio dydžio spalvoto ploto norite – trečdalio užuolaidų ar daugiau. Nepamerktą užuolaidų galą pakabinkite ant kėdės, kad šis nesiliestų prie vonelės ir nenusidažytų.

Vida Press

Po valandos nusidažiusį užuolaidų galą ištraukite iš vonelės ir nugręžkite. Užuolaidas pakabinkite, kad išdžiūtų, atkreipkite dėmesį, kad nedažyta dalis neprisiliestų prie nudažytosios.

Atminkite!
Po pirmojo dažymo išdžiūvusios užuolaidos bus šviesios, todėl merkimo ir džiovinimo procesą kartokite tol, kol išgausite norimą spalvos stiprumą.

Kai po paskutinio merkimo užuolaidos visiškai išdžius, jas išlyginkite – ne tik panaikinsite suglamžymo žymes, bet ir užfiksuosite dažus.

Patarimas. Dažams skiesti naudokite didelį stiklainį užsukamu dangteliu – galėsite stipriai papurtyti, ir dažai bus vientisos konsistencijos.

Vida Press

Beje, taip nudažytas užuolaidas galima skalbti!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis