Pavasaris užkariauja namus: kaip originaliai papuošti šviestuvą

Ranka nekyla išmesti knygų, tačiau yra tokių, kurių širdis nelinksta skaityti ir nelinks, matyt, niekada. Tad ar ne geriau, kad iš tokios knygos ėmė ir „išsirito“ drugeliai – tegul trumpaamžiai, bet akiai mieli, į šviesą skrendantys...

Išmintingi drugeliai

Drugelius, skirtus šviestuvui puošti, karpėme pagal trafaretus – jų reikėjo įvairių dydžių. Pasirinkome tikrai niekam nebeįdomią knygą – svarbiausi buvo jos pageltę lapai, nes kaip tik tokios spalvos drugeliai tiko mūsų kambariui.

Žurnalas "Mano namai"

Vienu metu kirpome po penkis drugelius – tiek jų reikėjo vienai „konstrukcijai“, o, kad ši būtų stabili, drugelius suklijavome. Naudojome lipalą, kuriuo tepėme visus penkis drugelio „kūnelius“ ir suspaudėme vieną prie kito. Nuo lipalo toje vietoje popierius suminkštėjo, jį apspaudėme aplink pieštuką – drugelio „kūnelis“ tapo šiek tiek išgaubtas. Tada dar išskleidėme sparnelius, kad būtų gražesnė forma.

Drugelius perrišome lininiu siūlu: didesniems drugeliams reikėjo storesnio, todėl susukome tris siūlus, mažyčiams užteko vieno. Mazgelis viršuje atstojo galvutę, o siūlo galai – ūselius. Kad keli siūlai neišsiskirtų, ūselius dar patepėme lipalu ir šiek tiek užlenkėme tikroviškumo įspūdžiui sustiprinti.

Žurnalas "Mano namai"

Prie šviestuvo drugelius norėjome pritvirtinti taip, kad atrodytų, lyg jie lengvai plevena ore. Taigi naudojome bespalvį, beveik nematomą valą. Rišome jį viengubą, ant vidurinio kiekvieno drugelio sparno kampo užmegzdami mazgą.

Daugiau apie naujas pavasariškos namų puošybos idėjas, originalų Velykų dekorą skaitykite žurnalo „Mano namai“ kovo mėnesio numeryje.

Idėjos autorė – Rima Milaševičienė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis