Pavasario žiedai: 2 puikios idėjos, kaip atskleisti jų grožį

Šįmet jau akivaizdu, kad skaidrios vazos, indeliai, buteliukai be konkurencijos įsitvirtino pavasarinėje namų puošyboje. O ar kada susimąstėte, kad ir medicininės taurės yra labai stilingos ir jose gražu merkti gėles?

Vietoj vazelių – medicininės taurės

Medicininės taurės, pirktos turguje pagaliau sulaukė savo valandos. Beje, pardavėjas labai stengėsi iškvosti, kam jos bus naudojamos: net ir jam neatrodė, kad pagal paskirtį. O panaudojome jas štai taip.

Žurnalas

Iš vielos, apvyniotos palink taures, padarėme rankenėles, kad galėtume indelius sukabinti ant šakų. Taures papuošėme kaspinėliais – iš tiesų galima sugalvoti daugybę jų dekoravimo būdų, bet šį kartą linkome prie minimalizmo. Taurėse gražiausiai atrodo pamerktos smulkiažiedės švelnios gėlytės. O svarbiausia – šakos, ant kurių jos kabinamos, turi būti ganėtinai tvirtos, kad atlaikytų nemenką svorį: storo stiklo „vazelės“, pripiltos vandens, tampa sunkios, tad liauni berželiai niekaip netinka.

Žurnalas

Dėl tos pačios priežasties ir šakas su taurėmis tiktų merkti į storo skaidraus stiklo butelį ar vazą. Indas turėtų būti masyvus ir išlaikyti „sunkiasvorę“ kompoziciją.

Pavasario žiedai

papjė mašė padarytose mažutėse vazelėse pamerkėme labai mielų zuikiakrūmio žiedų. Jų visžalės šakelės lanksčios ir leidžiasi formuojamos, todėl puokštės primena paukščių lizdelius – logišką dekoro elementą šalia kiaušinių. Zuikiakrūmių įsigijome gėlių parduotuvėje.

Žurnalas

Kaukazinių slyvų šakas sumerkėme didelėje stiklo vazoje, ovalių formų ritmą atkartojo į dugną sudėti akmenukai. Žiedai pražydo namuose – tiesa, tam prireikė kelių savaičių. Kuo ilgesnės dienos, tuo daugiau šviesos ir tuo greičiau sprogsta pumpurai. Tikslaus grafiko gamta nepripažįsta, tad nėra paprasta apskaičiuoti, kaip šventėms sulaukti besiskleidžiančių žiedelių.

Jei pumpurai neskuba prasprogti, o Velykos artėja per greitai, botanikai pataria saulei nusileidus šalia pamerktų augalų įžiebti lempą – taip pavyks šiek tiek apgauti gamtą ir „pailginti“ dieną... Kita vertus, kol šakos nepasipylė žiedais, patys jais pasirūpinome – nunėrėme vąšeliu ilgaamžių ir spalvingų gėlių.

Daugiau apie naujas pavasariškos namų puošybos idėjas, originalų Velykų dekorą skaitykite žurnalo „Mano namai“ kovo mėnesio numeryje.

Idėjų autorė – Rima Milaševičienė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis