Pasidaryk pats: papuošimai iš butelių

Vasarą atsiranda daugiau progų švęsti, tad natūralu, kad po švenčių lieka tuščių butelių nuo vyno, šampano ar kitokių gėrimų. Neskubėkite jų išmesti: gražių formų stiklinius butelius galima panaudoti originalioms dekoracijoms – žvakidėms, žibintams, vazonams – sukurti, tereikia tik juos perpjauti.

Internete gausu patarimų, kaip namuose pačiam perpjauti butelį. Mes išmėginome keletą siūlomų būdų, tačiau rezultatas netenkino. Mėginant skelti butelį perrišus jį degiu siūlu, uždegus ir įmetus į šaltą vandenį, pjovimo linija lieka nelygi, o briauna aštri. Storesnio stiklo siūlas neįveikia, o plono stiklo butelis dūžta. Stiklo rėžtukas taip pat nepadėjo, todėl nutarėme kreiptis į specialistus. Mūsų skaitytojas Romanas, pats sugalvojęs, kaip gražiai ir saugiai pjaustyti stiklą, ne tik padėjo be priekaištų perpjauti butelius, bet kartu su drauge Agne pasiūlė įdomių idėjų, ką galima iš jų padaryti.

Dvigubas žibintas

Dviejų skirtingų atspalvių šampano butelių viršutinės dalys, sujungtos grandinėle, tapo originaliu pakabinamuoju žibintu su dviem liepsnelėmis. Tai bus puiki vakaro dekoracija, sukursianti romantišką nuotaiką sodyboje ar vasarnamyje.

A. Narmonto nuotr.

Stiklinis vazonas

Perpjovus skaidrų vyno butelį, galima padaryti įdomų vazoną su savaiminio laistymo funkcija. Geriausia pjauti šiek tiek aukščiau butelio vidurio. Į nupjautą viršutinę dalį įdėkite aliejinėms lempoms skirtą virvę, ištraukite jos galą per kakliuką, o ant viršaus užberkite žemių ir pasodinkite norimą augalą. Į apatinę butelio dalį įpilkite vandens ir į ją įstatykite viršutinę kakliuku žemyn. Mes pamėginome šiek tiek kitaip: panaudojome du butelius, o į viršutinį ne tik įbėrėme žemių, bet ir pridėjome akmenukų – jie gražiai matyti per skaidrų butelio stiklą.

A. Narmonto nuotr.

Pakabinamosios žvakidės

Nupjautą butelį stipriai užkimškite kamščiu, o į jį įtaisykite grandinėlę, už kurios bus galima pakabinti. Prie grandinėlės apačioje pritaisykite arbatinės žvakutės žvakidę (ją galite išlankstyti ir iš stipresnės vielos). 

A. Narmonto nuotr.

Deco idėja

Norėdami paįvairinti iš perpjauto butelio padarytas žvakides, jo galą galite dekoruoti – apvynioti ašutine ar kitokia virve, derančia prie aplinkos, kurioje komponuosite žvakidę, stiliaus.

Žvakidė-dangtis
Nupjovus butelio dugną, galima sukurti paprastą, bet įdomią žvakidę – ja uždengę degančią žvakę, apsaugosite liepsną nuo vėjo, todėl tokia žvakidė puikiai pasitarnaus vakarojant terasoje. Iš medžio galima padaryti dekoratyvius padėkliukus, ant kurių padėta žvakutė atrodys jaukiau.

A. Narmonto nuotr.
A. Narmonto nuotr.

Smulkmenų dėžutės

Nupjovę butelių dugnus, jų neišmeskite: šie dar gali būti naudingi. Du skirtingų butelių dugnai tapo originalia skaidria smulkmenų dėžute. Jei nupjausite butelį aukščiau, dugnas gali tapti bokalu ar vaza – čia tik jūsų vaizduotės reikalas.

A. Narmonto nuotr.

Butelius pjaustė ir dekoracijas kūrė Romanas ir Agnė,ranamaidviems@gmail.com.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis