Pasidaryk pats: netradicinė Kalėdų eglutė-kopėčios

Kopėčių, kaip namų dekoro, idėją norėjau įgyvendinti jau seniai, o artėjant gražiausioms žiemos šventėms, ieškodama įkvėpimo užsienio tinklaraščiuose pamačiau kopėčias, paverstas Kalėdų eglute.

Pasigaminti tokią dekoraciją namuose – visai nesudėtinga. Smagiausia – darbuotis dviese. Jums reikės:

– Norimo ilgio ir pločio lentų (dviejų karkaso šonams ir tiek, kiek norisi – laipteliams. Mes naudojome dvi 1,8 m ilgio lentas šonams ir dvi 1,8 m ilgio lentas supjaustėme į įvairaus ilgio gabalėlius laipteliams. (Jų ilgis priklauso nuo to, kokio pločio norėsite kopėčių). Taip pat – pjūkliuko, vinių, medienai dažyti tinkamų dažų ir papuošimų (kalėdinių lempučių, žaisliukų ar kt).



– Tam, kad matytumėte proporcijas ir bendrą vaizdą, patariame kopėčias susidėlioti ant grindų. Tada kiekvieną susijungimo vietą sutvirtinti vinimis. Vinių ilgis turi būti toks, koks viena ant kitos sudėtų lentų storis. Trumpesnės vinys tiesiog nesilaikys.





– Sutvirtinus karkasą jį nudažykite norimos spalvos dažais. Šiuo atveju naudoti balti aerozoliniai dažai – jie lengvai, plonu sluoksniu padengia medį, labai greitai (vienas sluoksnis – per 15 min) išdžiūsta ir išsaugo medžio faktūrą. Jei nenorite išsaugoti faktūriškumo ir norite sodresnės spalvos – dažykite dviem sluoksniais arba rinkitės skystus dažus.



– Kopėčių puošybai naudokite ką tik norite. Šiuo atveju naudotos tik spalvotos elektrinės lemputės. Belieka nepamiršti jų išjungti iš elektros lizdo, išėjus iš namų.






– Jei norite kabinti žaisliukus ar kitus aksesuarus, įkalkite į kopėčias papildomų plonų vinių, palikdami 1 cm tarpelį tarp vinies galo ir lentos (neįkalkite iki galo).


Nuotraukos: Erika Vyšniauskaitė ir Gabija Vyšniauskaitė

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis