Pačios originaliausios kalėdinės idėjos jūsų namų puošybai

Ne paslaptis, kad daugumai mūsų patinka išsiskirti iš minios, sugalvoti kažką naujo ir pasipuikuoti prieš kitus originaliu tradicinių dalykų interpretavimu. Šiemet originalumas itin aktualus – tradicinės Kalėdų eglutės puošiamos neįprastomis dekoracijomis, vietoj eglės šakelių namai dekoruojami svogūninėmis gėlėmis, o pačią eglutę pakeičia ananasas!

Žmonės skirtingi, todėl ir prieš šventes kiekvienas puošia namus savaip– vieni renkasi gyvą eglę, kiti puošia tik šaką. Mes siūlome saugoti mūsų žaliąjį turtą – miškus, ir nekirsti eglių bei nelaužyti jų šakų. Šventę namuose galima susikurti neniokojant gamtos. Pateikiame kelias originalias idėjas įkvėpimui.

Ankstyvas pavasaris

Viena iš karščiausių šio sezono naujienų – kalėdinėse dekoracijose naudoti svogūnines gėles, kurios yra laikomos pavasario pranašais. Hiacintai vazonėliuose paprastai asocijuojasi su pavasariu, Velykomis, tačiau šiemet siūlome laužyti šį stereotipą. Juk prasikalę žali stiebeliai, pasidabinę pumpurais, šiek tiek primena eglutę! Tinkamai priderinus aksesuarus galima susikurti išties skoningą kompoziciją, kuri atitiks švenčių laukimo dvasią. Štai keli pavyzdžiai.

Pasodinkite gėlių svogūnėlius į kibirėlį ar dubenį, apdėkite samanomis (jos tarnaus ne tik kaip papuošimas, bet ir padės sulaikyti drėgmę), dekoruokite kankorėžiais – gausite įdomią šventinę kompoziciją.

A post shared by Maude (@maude_czl) on Nov 30, 2016 at 10:13am PST

A post shared by Iveta (@igruodyte) on Dec 5, 2017 at 12:52pm PST

Išradinga alternatyva kalėdinei eglei

Laimei, šiais laikais vis daugiau žmonių supranta, kad šventėms nusikirsti eglę arba nusipirkti nukirstą nėra nei labai protinga, nei sąmoninga – juk medis augo ilgus metus, o mes juo pasidžiaugsime daugiausiai mėnesį, o po to išmesime. Vietoj tradicinės eglės galima pasipuošti kad ir ananasą. Žinoma, jis yra mažesnis, bet tokia egzotiška „eglutė" puikiausiai papuoš darbo stalą biure arba kavos staliuką namuose, taip pat lentyną ir pan. Šiuo metu šios „ananasinės eglės" yra itin populiarios, kaip matome iš nuotraukų gausos socialiniuose tinkluose. Ananasą galima papuošti lempučių girliandomis, žaisliukais – kuo tik sugalvojate!

A post shared by beachgirl9 (@beachgirl9) on Nov 3, 2017 at 4:07am PDT

A post shared by Margaret Joyce (@magsjoy) on Nov 24, 2017 at 8:43am PST

Ananasai nėra fantazijos riba. Namai puošiami eglėmis, pagamintomis iš tuščių vyno butelių!

A post shared by SipHappens4aRiesling (@chelsis12) on Nov 6, 2017 at 5:11pm PST

Reikėtų apgalvoti, kaip sutvirtinti butelius ir išgauti eglės formą. Paprasčiausias variantas yra išrikiuoti juos ant dėžių ar trinkų, sukrautų taip, kad primintų eglės formą.

Galima suvirinti ar išlankstyti vielinį karkasą, ant kurio patogu sukabinti butelius.

A post shared by Chris Carsten (@ccarsten11) on Dec 19, 2016 at 9:15pm PST

Pakabinus ant tokios „eglutės" girliandas, buteliai atspindės šviesą ir kompozicija atrodys dar įspūdingiau.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis