Kitokie rankdarbiai, kurie praskaidrins niūrius vakarus

Slegia nemalonus oras ir niūrūs vakarai? Jeigu jūsų neįkvepia prieškalėdinis blaškymasis po parduotuves, laiką galite praleisti ir kur kas maloniau. Štai puikus pavyzdys, kaip smagus sekmadieninis mergaičių vakarėlis gali pavirsti originalių dovanų dirbtuvėmis!

Japoniškų kimekomi istorija siekia pirmą 18 a. pusę. Manoma, kad pirmą lėlę iš medžiagos skiaučių ir prie Kamo upės augančio gluosnio pagamino taupus meistras, dirbęs Kijote „Kamo Shrine“. Iki šiol lėlių gaminimas tebėra mėgstamas meistrų ir moterų Japonijoje laisvalaikio užsiėmimas. Nors kimekomi šaknys – japonų kultūroje, tačiau juose įsipynė ir vakarietiškų motyvų. Pavyzdžiui, šie temari kamuoliukai – amerikietiškų dygsniuotų durstinių tradicija.

A.Povilauskaitės nuotr.

Jums reikės:

Putplasčio burbulų (paieškokite rankdarbių parduotuvėse), įvairiaspalvių audinių skiaučių (audinys meturi būti nei per daug storas, nei per „skystas“, nes jo kraštelius reikės gražiai sukimšti į putplasčio plyšelius), skriestuvo, pieštuko ir aštraus peiliuko. Taip pat adatėlių gražiomis galvutėmis ir spalvotų juostelių. Dar prieš darant kimekomi pirmiausia išsirinkite ir suderinkite jums patinkančių audinių skiauteles. Pagalvokite, kuri spalva dominuos, o kuri bus kaip papildymas.

A.Povilauskaitės nuotr.

1. Paimkite putplasčio kamuoliuką ir nusipieškite ant jo norimą ornamentą. Čia jums gali padėti skriestuvas.

A.Povilauskaitės nuotr.

2. Aštriu peiliuku išbrėžkite linijas.

A.Povilauskaitės nuotr.

3. Pradėkite kišti medžiagą į tarpelius, tada apkirpkite prie pat kamuoliuko ir sukiškite likusią medžiagą.

A.Povilauskaitės nuotr.

4. Sudūrimų vietas galite paslėpti uždėję juosteles ir prismeigę jas adatėlėmis. Tai kartu ir papuošimas!

A.Povilauskaitės nuotr.
A.Povilauskaitės nuotr.
A.Povilauskaitės nuotr.
A.Povilauskaitės nuotr.

Ar jau turite ManoNamai.lt programėlę savo išmaniajame telefone? Parsisiųskite ją ir pirmieji skaitykite portalo naujienas: „iOS“ versija; „Android“ versija

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis