Kalėdiniai eglutės žaisliukai iš vielos ir džiovintų augalų

Vienas iš bendravimo būdų gali būti kalėdinių eglutės žaisliukų kūrimas, atskleidžiantis mūsų kūrybiškumą, fantaziją ir širdies polėkius. Kaip nušvinta žvaigždė, kaip atskuba elnias ar ant žaliaskarės šakos nutupia paukštelis, priglusdamas prie Jūsų rankos, skaitytojus supažindins Kauno buitinių paslaugų ir verslo mokyklos profesijos mokytoja – ekspertė Jolanta Malijonienė.

Žvaigždė – tai tikriausiai neatsiejamas Kalėdų akcentas, tinkantis ir ant kalėdinės eglutės ar žaliaskarės šakos arba puošiant savo namus įvairiausiomis kompozicijomis, arba kuriant dovanėles.


Reikės: žvaigždės formos sausainių formelės, vielos žvaigždės rėmui, replių, teipo ar lininių siūlų, floristinės vielutės, džiovintų augalų žiedlapių, lapelių, skeletuotų medžių lapų, blizgės skaidrių vaisynų.


1. Pasirinkta viela tampriai apsukama floristiniu teipu arba siūlu.



2. Išlankstoma žvaigždės formą – naudojant pasirinktą taisyklingą formelę su replių pagalba arba tiesiog rankomis, išgaunant norimą žvaigždės formą, galbūt ir ne visai taisyklingą, švelnesnių, apvalesnių formų.



3. Dekoruojant paruoštą konstrukciją floristinėmis medžiagomis ir kalėdiniais aksesuarais, komponuojant kalėdinę žvaigždę pridedami pasirinkti augalai: skeletuoti lapai, peršviečiamos skadrios darželinės blizgės ankštaros, pajūrinės žilės sidabriniai lapeliai.



4. Floristinės medžiagos tampriai prisukamos floristine vielute.



5. Iš vielos ar floristinės vielutės padaroma pakabinimo kilpelė.



Eglutei žaisliukai stilizuoti iš vielos gali būti pačių įvairiausių formų


Originalūs, lengvi tartum peršviečiamos snaigės, gali būti elnio, širdelės, paukštelio formos žaisliukai.

Jų dekoravimui tinka: darželinės blizgės vaisiai, našlaičių žiedlapiai, pajūrinės žilės ūgliai ar lapai, vilnotosios notros lapai ir daugybė širdžiai brangių kitų augalų. Sidabrinė lapų spalva kuria sniego įvaizdį, skaidrūs blizgės vaisynai – žvilgantį ledą, žiedlapių spalvos – šerkšno formą ir atspindžius.



Žaisliukus galima pakabinti ant eglutės, specialiai paruošto metalinio stovo su kilpelėmis (tinkančio stilizuotai eglutei), ant lango, prie sieninės kompozicijos, ant kambarinio augalo – araukarijos, lauramedžio ir pan.


Tad neribotos fantazijos, didžiulės sėkmės ir begalinio džiaugsmo per šias šventes!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis