Kaip supakuoti dovanas neišlaidaujant

Kaip supakuoti įdomiausias knygas, skaniausius saldainius, kvapniuosius muilus, žaislus savo mylimiems žmonėms pasinaudojant tik tomis priemonėmis, kurių galime rasti namuose?

Vieną geriausių idėjų yra vynioti dovanas į tapetų likučius. Koks grožis, kokie raštai – o tereikia peržiūrėti spintų antresoles, paieškoti žirklių bei lipnios juostelės. Tad viena iš idėjų, kurią siūlome – dovanų pakavimui naudoti senus tapetus, jų likučius, nebijoti derinti netgi skirtingų spalvų, tekstūrų.

Asmeninio albumo nuotr.

Patarimas – geriausia, kad tapetai būtų popieriniai, tada užteks tik žirklių ir lipnios juostelės (tokiu tapetu įpakuota marga dovana). Pakuodama dovaną žaliais flyzelino pagrindo tapetais sunku verstis tik su lipnia juostele, geriausia įsigykite ir dvipusės, tačiau gali atsirasti estetinių brokų, tad pasitelkite ir panaudotą gėlių pakavimo plėvelę, kuri išgelbės visą situaciją.

Asmeninio albumo nuotr.

Kad dovana atrodytų dar asmeniškiau, siūlome naudoti papuošimus – kankorėžius, giles, samanas, karpinius, spalvoto popieriaus pabarstukus. Taip, jei keletą dovanų vyniosite vienodu tapetu, nepasimesite, kuri dovana kam, tiesiog papuošdami paviršius skirtingai. Galima pasitelkti ir pajūry vasarą rinktas medžio lazdeles, džiovintą pušies žievę, kerpės gabalėlius.

Asmeninio albumo nuotr.

Ko dar visada rasime namuose – popieriaus. O taip, nuostabi ir daugiausiai vietos fantazijai paliekanti priemonė, puikiai lankstoma, lengvai klijuojama. Popierius tiesiog puikiai gula ant knygų, perriškite turima atlasine, popierine ar tiesiog ir medžiagos atraižos iškirpta juostele, ir turėsite skoningai supakuotą dovaną. Cinamono lazdelė, džiovintas apelsinas ar palinkėjimo kortelė visada dar labiau pagyvins įpakavimą. O jei tokią dovaną teiksite seneliams, leiskite jų anūkams prieš tai popierių apipiešti – labai asmeniška, sentimentalu.

Asmeninio albumo nuotr.

Taip pat rinkite ir naudokite stiklainius valgomoms, birioms dovanoms, kaip riešutai, džiovinti vaisiai, namų darbo pusryčių mišiniai – vėliau, dekoruokite dangtelį, ar apklijuokite savo darytais užrašais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis