Kaip papuošti eglutę?

Kol dar yra nemažai laiko iki Kalėdų, pats metas pradėti gaminti įvairius Kalėdinius papuošimus ar net Kalėdines dovanėles. Bet svarbiausia, ką yra pašnibždėjęs ir Kalėdų senelis, – pajausti tikrąją Kalėdų prasmę.

Pagrindiniai Kalėdiniai atributai yra eglutė, žvaigždė, įvairiausi raudoni daiktai, varpelis, žvakė, dovanos, saldumynai ir Kalėdinis vainikas. Beveik visus šiuos atributus galite pasigaminti namie.

Štai keletas patarimų, kaip gražiai galima pasipuošti savo Kalėdinę eglutę:

Pasistenkite kuo ilgiau savo eglutę išlaikyti šviežią ir žalią. Tai galima padaryti taip – vos nupjovus eglę, tuojau pat įmerkite ją į vandenį. Ką tik nupjautas medelis sugers gana daug vandens, tad itin svarbu nors pirmąją savaitę nuo nupjovimo pastoviai papildyti dubenį vandeniu. Gyva eglute reikia rūpintis panašiai, kaip ir gyvomis gėlėmis. Eglutę laikykite vėsioje patalpoje, toliau nuo šilumos šaltinių, tokių kaip šildytuvas, židinys ir kiti.

Kai puošiate eglutę, pirmiausia ant jos kabinkite norimą apšvietimą, vėliau girliandas ir tik galiausiai įvairius žaisliukus. Nors dažnai žmonės renkasi atvirkštinį variantą, tai nėra gerai.

Švieselių girliandą pradėkite dėti nuo eglės pagrindo, kilkite į viršų. Girlianda turi eiti nuo vidinės šakų pusės į išorinę, bangomis.

Žaisliukus patartina kabinti ne ant šakelių galiukų, bet kuo arčiau eglės kamieno, ant vidinių šakų.
Vidutinei eglei rinkitės apie dvidešimt vienos spalvos žaisliukų, juos galima pavadinti „užpildančiais“.

Tarp vadinamųjų „užpildančių“ arba pagrindinių žaisliukų, kabinkite kitos spalvos. Jų turėtų būti apie dešimt. Geriausia, kad šie išsiskirtų tiek savo spalva, tiek forma, tiek faktūra. Juos geriausia pasigaminti patiems.

Svarbu pasirinkti eglutės papuošimų temą. Tema gali būti pagal spalvą kalediniai papuosimaiarba stilių. Pavyzdžiui, jei pasirinksite sidabrinę temą, naudokite sidabrinės spalvos kaspinus, sidabrinius žaisliukus, girliandas, šviečiančias sidabro spalva.

Dekoracijas rinkitės pagal temą. Elegantiškai atrodo aksomas, atlasas, žėručiai ir karoliukai. Kaimiškam stiliui galima naudoti rafiją, įvairių formų sausainukus, kukurūzų spragėsius, saldainius (kiek bus džiaugsmo vaikams!), spanguolių ar kitų uogų girliandas, medinius ar šiaudinius žaisliukus, sudžiovintas gėles ar lapus.

Jei namuose daug vietos, galima visuose kambariuose pridėti mažyčių eglučių. Kiekviename kambaryje – kitos temos papuošimai. Jei nenorite naudoti gyvų eglučių, iš kokoso pluošto galite pasigaminti dirbtinių. Imkite pluoštą laikraščių, susukite į norimą formą ir apklijuokite storu kokoso plaušo sluoksniu. Laikraščio vidurį užpildykite kokia medžiaga ir įsmeikite tvirtą stovą, jį taip pat apklijuokite plaušu. Stovą su eglute statykite į vazoną, pripiltą tvirtos medžiagos. Vazoną taip pat papuoškite, o tokia eglutę galima puošti įvairiausiais mažyčiais žaisliukai, karoliukais ir taip toliau.

Jei turite susidžiovinę gėlių ar lapų, suriškite nedideliais ryšulėliais su ryškiaspalviais kaspinais – tai puikūs eglutės papuošimai.

Įvairiausių dirbtinių gėlių galima pasigaminti iš medžiagos (šilko ar tvirtesnių, įvairių faktūrų).

Sudžiovinti lapai, kankorėžiai, lukštai gali būti nupurkšti sidabriniais dažais ir pakabinti ant eglutės.

Kalėdinė eglutė atrodo žavinga, papuošus ją senovinio stiliaus prisegamomis žvakėmis. Tokias žvakes reikėtų tvirtinti ant šakų galiukų. Geriausia naudoti auksinės spalvos, baltas ir raudonas žvakes. Įsidėmėkite – jų uždegti negalima.

Ant eglučių galima kabinti miniatiūrinio dydžio vainikus, nuleistus ant ryškiaspalvio kaspino.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis