Kaip pakabinti kalėdinį vainiką ant durų nenaudojant vinių

Kalėdinis vainikas ant laukujų durų – nuostabi puošmena visam šventiniam laikotarpiui. Vainiką galima nusipirkti ar patiems pasigaminti, tačiau didžiausias klausimas iškyla, kai reikia vainiką pakabinti. Nenorite savo lauko durų gręžti, nenorite vinių ten kalti? Suprantama. Štai keletas būdų, kaip pakabinti kalėdinį vainiką ir nesugadinti durų.

1. Naudokite kabliukus su specialia lipnia juostele


Kalėdinį vainiką galima pakabinti panaudojant plastikinį kabliuką, kuris yra priklijuojamas prie durų. Paprasta dvipusė juostelė netiks, nes vėliau gali palikti klijų pėdsakus ant durų. Jeigu norite saugaus ir itin švaraus rezultato, naudokite specialias juosteles. Jų unikalumas yra ne priklijavimas, o nuklijavimas: norint pašalinti juostelę, reikia tempti ją žemyn – ji tįsta ir ilgėja, kol galiausiai visa atsiklijuoja. Jokios rizikos, durys liks švarutėlės.


Shutterstock nuotr.


Perkant juostelę, reikia atkreipti dėmesį, koks jūsų vainiko svoris, nes juostelės skirstomos pagal išlaikomą svorį. Tokių juostelių galite rasti kanceliarinių prekių parduotuvėse, būna ir kartu su kabliukais.


Prie vainiko pritvirtinkite kilpelę iš vielos, kad galėtumėt vainiką užkabinti. Prieš klijuojant nuvalykite durų paviršių, kad nebūtų dulkėtas. Nuvalote, užklijuojate, užkabinate, darbas baigtas.



2. Pririškite su kaspinu


Jei jūsų durys medinės, paprasčiausia naudoti kaspiną. Pasirinkite platų tvirtą kaspiną (pavyzdžiui, iš satino), perriškite vainiką ir palikite du juostų galus, kurie eis link durų viršaus. Prisekite juos su segikliu ant viršutinės durų briaunos. Susegimų nesimatys, durims nieko blogo neatsitiks, o štai papuošimas su kaspinu atrodys labai gražiai.


Shutterstock nuotr.


Prieš kabinimą pasimatuokite kaspino ilgį: kuo ilgesnis, tuo žemiau vainikas kabės. Kuo trumpesnis, tuo vainikas bus aukščiau. Dažniausiai vainikas kabinamas akių lygyje, todėl jei vainikas mažesnis, reikės ilgesnio kaspino, o jei didesnis, užteks ir trumpesnio.


Shutterstock nuotr.


Jei nenorite, kad kaspinas matytųsi, panašų principą galite pritaikyti kabindami su žvejybiniu valu, tačiau gerai apgalvokite tvirtinimą durų briaunoje, kad būtų patikima. Toks tvirtinimo būdas tinka tik medinėms durims.


3. Kabinkite du vainikus


Sprendimas, tinkantis bet kokio tipo durims – kabinkite du vainikus. Prireiks kaspino, kuris būtų ne tik platus, tvirtas, bet ir ilgas. Su juo suriškite abu vainikus, o kaspiną permeskite per duris. Štai ir turite: vainikas išorinėje durų pusėje, vainikas vidinėje durų pusėje. Du vainikai, vienas kaspinas - vienas paprastas sprendimas.


Šiuo atveju ypač svarbu gerai parinkti kaspino ilgį, kad vainikai kabėtų tinkamame aukštyje. Jei vainikus laukui ir vidui rinksitės skirtingus, gerai būtų, kad jų svoriai būtų panašūs. Kitu atveju lengvesnis vainikas nuolat kils į viršų, o sunkusis tempsis žemyn. Žinoma, ir tai ištaisoma: lengvajam pritaisykite papildomų dekoracijų, kurios turi svorį.


4. Kabinkite ant durų kablio


Šalyse, kur kalėdiniai vainikai durų labai populiarūs, be vargo nusipirksite specialių metalinių kablių. Tai S formos kvadratiškas kablys, kurio viršutinė dalis užkabinama ant durų, o ant apatinės dalies kabinamas vainikas. Lietuvoje tokių dalykų šiais metais nepavyko rasti, tačiau tie, kurie vainiką kabins ant vidaus durų, gali kai ką prisitaikyti.


Shutterstock nuotr.


Interjero prekių parduotuvėse yra kablių vonios kambariui. Metalinis kablys, užkabinamas ant durų viršaus, yra skirtas rankšluosčiams arba chalatams. Tačiau šventiniu laikotarpiu puikiausiai galite jį panaudoti vainikams arba kitoms dekoracijoms pakabinti. Jokių skylių, jokių vinių.


Shutterstock nuotr.


Toks kablys tiks naudoti tik viduje vien dėl to, kad laukujės durys būna gerokai storesnės - viršutinė kablio dalis neapglėbs storų lauko durų. Bet su buto, verandos, tambūro ir kitų kambarių durimis pabandykite, gal tai sprendimas kaip tik jums.


Šaltinis: www.geltonaskarutis.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis