Išskirtinis Kalėdų dekoras: kaip nenuobodžiai panaudoti karpinius ir nėrinius

Paprasta, ypatingo meistriškumo nereikalaujanti, tačiau labai stilinga rankų darbo kalėdinė puošyba džiugins ne tik namiškius. Ir praeiviai negalės atitraukti akių nuo tokio šventiško lango.

Snaiges langui dekoruoti karpykite iš auksaspalvio dovanų popieriaus – kita jo pusė gelsva, tad ir iš lauko langas atrodys įspūdingai. Sulankstykite popieriaus juostą, pridėję taurelę nubrėžkite apskritimą ir iš karto iškerpkite 8-12 skrituliukų, nelabai žiūrėdami, ar jie idealiai taisyklingi. O paskui karpykite, karpykite ir karpykite snaiges: juk kiekviena turi būti unikali – kaip realiame gamtos pasaulyje. Snaiges eglutei ant lango vienam žmogui tektų karpyti keturias valandas, bet sutikite: rezultatas vertas pastangų! Kad eglutė būtų taisyklinga, iš pradžių ištempkite virvutę ir pagal ją klijuokite kontūrus. Snaiges prilipinkite klijų pieštuku – jį vėliau bus lengva nuplauti.

A. Narmonto nuotr.

Džiovintiems augalams ryškesnio spindesio suteikite juos nudažydami. Dumplūnes nupurkškite auksaspalviais dažais, avižas – baltais, o pamirkę teptuką baltuose akriliniuose dažuose pabaksnokite kankorėžius. Vandeniu skiesti akriliniai dažai suteikia skaidrumo.

A. Narmonto nuotr.

Mokyklinių nėrimo vąšeliu pagrindų tikrai pakanka nunerti ažūrines snaiges ir jomis dekoruoti lempos gaubtą. Snaiges susiūkite pagal gaubto formą ir užmaukite ant jo. Jos galėtų būti ne tik baltos, bet ir spalvotos ar blizgios – pagal nuotaiką ir interjero spalvinę gamą.

A. Narmonto nuotr.

Lango apačią galima dekoruoti ne tik Kūčių nakties stebuklo laukiančiais gyvulėliais, bet ir pagal trafaretą iškirptais seniais besmegeniais, dovanėlėmis ar sniego pusnimis...

A. Narmonto nuotr.

Žiemiškas servetėles ant stalo padėkliukų nerkite iš storų siūlų – ir darbas greičiau vyksta, ir rankdarbiai šiek tiek primena purų baltutėlį sniegą.

A. Narmonto nuotr.

Dekoras – Eslandos Kareivaitės ir Rimos Milaševičienės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis