Interjero atnaujinimas: apmegzti daiktai

Manonamai.lt skaitytoja Viktorija Kuvšinova dalinasi savo rankdarbiais - apmegztomis interjero detalėmis. Ji papasakojo kaip dekoruoti nuobodžią lempą, įkyrėjusį vazoną ir nebenaudojamą butelį.

Pirmas žingsnis, norint tokiu būdu atnaujinti namus - pasirinkti tinkamos spalvos siūlus. Pernelyg ryškūs gali erzinti, tačiau reikia stengtis, jog parinkti pasteliniai atspalviai nesusilietų su aplinka, tad pirmiausia - kritiškai įvertinkite, kokių tonų trūksta jūsų interjere.

Kitas etapas - siūlo storio parinkimas. Nuo jo priklauso ar apmegztas daiktas įgaus masyvumo, ar kaip tik taps elegantiškesnis ir įneš lengvumo.

I.Budzeikaitės nuotr.

Svarbiausia, teisingai išmatuoti, o mezgant ar neriant nuolat patikrinti ar nenukrypstame nuo apmezgamo daikto matmenų. Vėliau sumegztas dalis galima sujungti mezginių kilpomis arba kitais akcentais - sagomis, segėmis.

I.Budzeikaitės nuotr.

Tiesa, butelio dekoravimas apėmė ne tik mezgimą - pats butelys yra apvyniotas pluoštine virve, o tik ant jo padabinta gėlė yra išmegzta.

I.Budzeikaitės nuotr.

O vazonus Viktorija derino prie pagalvėlių spalvos. Papuošus jį apmegztais gėlių vazonais kambarys tampa jaukesnis ir šiltesnis, jame atsiranda indvidualaus stiliaus atspindžių.

I.Budzeikaitės nuotr.

Jei ir Jūs kuriate įdomius rankdarbius - duokite mums žinią!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis