Romanetės

Nusprendžiau pasisiūti romanetes, ir pasidalinti savo kūrinio „tvėrimo“ momentais su jumis. Kadangi tikrasis romanečių valdymo mechanizmas pasirodė per brangus, tai sumąsčiau ekonomiškesnį variantą.

Skersiniams pagaliukams panaudojau bambukines vyteles iš seno roleto. Kadangi po vieną jie silpnoki - susukau po tris.

Išsimatavau lango plotį/aukštį, sukirpau medžiagą, apsiuvau kraštus ir štai dvejų romanečių „griaučiai“:

Tuomet sulaksčiau maždaug 30cm klostėmis, pasižymėjau įsiuvų skersiniams pagaliukams vietas ir susiuvau iš blogosios pusės.

Gavosi štai taip:

 

Tvirtinimui prie karnizo romanetės viršuje prisiuvau dvipusės lipnios juostos (tos, kur su kabliukais-dantukais

) švelnesniąją dalį.

Karnizus padariau iš medinio kampuočio: ant vienos pusės priklijavau lipnios juostos dantukus (vėliau kad tikrai neatsilipintų dar vietomis „prišaudėm“ su baldų apmušimui naudojamom kniedėm). Romanečių sutraukimo virvelės laikiklius atstojo baldų rankenėlės, prisuktos maždaug po 20cm nuo kraštų.

 

Tokiu pačiu atstumu nuo kraštų ant kiekvieno skersinio pagaliukų įsiuvo prisiuvau po žiedelį virvelei. Prie žemiausiųjų žiedelių pririšau virvelės galus, pro sekančius žiedelius ir laikiklius-rankenėles pravėriau virveles ir karnizo gale jas surišau tarpusavyje.

Karnizą prisukom prie lubų, priklijavom medžiagą, ir štai galutinis variantas:

Romanečių aukštis reguliuojasi traukant virvelę, ant kurios man tinkamose vietose užrišau mazgelių, kuriuos užkabinu ant prie palangės krašto pritvirtintų kabliukų.

Sigita

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis