PRIEŠ ir PO: virtuvės pokyčiai per savaitę

Vieną gražią dieną ima ir nusibosta tiek metų teisinga buvusi virtuvė: tamsios spalvos sienos, nesuderinti medinių baldų atspalviai... Monotonija ima slėgti, ir tai neabejotinas požymis, kad atėjo permainų laikas. O jos daugiausia džiaugsmo teikia tada, kai minimaliomis pastangomis pasiekiamas maksimalus rezultatas.

Gera idėja

Emaliuoti indai vis dar ant bangos, bet jei per dešimtmečius susikaupė didelė jų kolekcija, dubenėlių užteks ir su valgymu nesusijusiam tikslui – šviestuvų gaubtams. Trys geriau nei vienas – šią idėją labai verta nusižiūrėti iš ją propaguojančių garsiausių pasaulio gamintojų.

Vida Press

Ir šviesos virš valgomojo stalo daugiau, ir ritmiškai pasikartojančių elementų kompozicija interjerui suteikia stabilumo bei tvarkos, kurios virtuvėje labai reikia, siekiant suvienyti daugybę pavienių detalių.

Vida Press

Prieš planuojant pokyčius pirmiausia reikia apsispręsti, ko tikrai nesinori keisti. Ir tebūnie tai atskaitos taškas – įgyvendinant šį projektą juo tapo grindų mozaika, pastūmėjusi virtuvės interjerui suteikti prie jos derantį vintažinį prieskonį.

Vida Press

Tad senovinis valgomojo stalas paliktas natūralios tamsios medienos spalvos – šviesioje erdvėje jis išryškėja kaip niekad anksčiau. Lubos ir sienos perdažytos balta spalva – tokiame fone praktiškai nėra jokių apribojimų kurti sudėtingesnius spalvų derinius.

Vida Press

Atkartojant blyškiai žalsvą grindų ornamento spalvą mėtų gaiva suspindėjo akcentinė virtuvės siena, viena kėdžių nudažyta žydrai, abu šie atspalviai parinkti ir šviestuvų gaubtams iš emaliuotų dubenėlių.

Vida Press

Įkvepiantys užrašai ir priminimai visada suteikia namams asmeniškumo, tad vienos virtuvės spintelės durys nudažytos juodais TIKKURILA „Liitu“ dažais, ant kurių galima rašyti kreida. Šiais dažais galima dažyti įvairius paviršius: sieną, stalą, spintelę...

Be to, įprastas triukas siekiant atnaujinti baldus – pakeisti jų rankenėles – gali būti įgyvendintas savaip: rankenėlės tiesiog perdažytos skaisčia raudona spalva.

Vida Press

Argi tai ne kardinalus pokytis, suteikiantis galimybę įkomponuoti virtuvėje daugiau ryškiai raudonų detalių ir taip sukurti žaismingesnį interjerą?

Spintelėms perdažyti naudoti VIVACOLOR baldų dažai „Green Line Furniture 30“, turintys ekologinį ženklą. Jie saugūs naudoti ne tik virtuvės baldams ar aksesuarams, bet ir vaikų žaislams.

Kad dažai geriau sukibtų su paviršiumi, prieš dažant paviršių reikėtų padengti gruntu TIKKURILA „Otex Akva".

Užsakymo nr.: PT_78507939

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis