Pasisemkite įkvėpimo: kaip greitai ir paprastai pasigaminti Advento vainiką

Kalėdų laukimas, Advento metas įsibėgėja. Likus keturioms savaitėms iki Kalėdų, namuose tradiciškai uždegama pirmoji Advento vainiko žvakė, o po to kas savaitę uždegama dar po vieną. Tačiau jei jūsų namuose Advento vainiko dar nėra, nes per visus prieššventinius rūpesčius dar nespėjote jo įsigyti ar pasigaminti – ne bėda. Galima jį susikurti dar ir dabar. Pateikiame jums kelias idėjas, kaip greitai ir paprastai patiems pasigaminti Advento vainiką.

Vainiko nebūtina pinti – galite jį suklijuoti iš medžio trinkelių nuopjovų ir papuošti jas šakelėmis, eglutės žaisliukais ir statulėlėmis.

Eukaliptai šiuo metu madingi ir vestuvinėse puokštėse, ir namų dekoravime, todėl sidabriniai lapeliai skoningai atrodys ir įpinti į Advento vainiką.

Genialu tai, kas paprasta. Suklijuoti kankorėžiai atrodo gražiai ir minimalistiškai, be to, toks Advento vainikas nereikalauja daug darbo.

O kas sakė, kad būtinai turi būti vainikas? Taupant laiką galima sudėti keturias žvakes į kokį padėklą, o aplink jas išdėlioti šakeles, eglutės žaisliukus ir kitus papuošimus. Užberkite dirbtinio sniego – ir į namus ateis žiema.

Black friday, white christmas... No, this year it will be black christmas 😏 #blackfriday #whitechristmas #depot #buttlers #nanunana #blume2000 #selfmade #christmas #xmas #advendskranz #kerzen #deko #ig_dayly #blingbling #hirschgeweih #stars #sterne #tannengrün #plate #silver #black #green #adventwreath #decoration #candle #new #home #holyday #focus #photographer

A photo posted by @ius_cogens on Nov 24, 2016 at 10:30pm PST

Padėklas gali būti apvalios formos – jis primins vainiką. Tai saugesnis Advento vainiko variantas, nes stabiliai stovės ant padėklo, nereikės bijoti, kad jos nuvirs.

#advent#adventdecoration #adventwreath #chrismas#kerzen#licht#spinosa#adventskranz #sterne#koniefere#

A photo posted by Blumen Dick Waldbröl (@blumendick2010) on Nov 24, 2016 at 10:30am PST

Jei vainikui nerandate tinkamų žvakidžių, galite žvakes įkišti į butelius ir juos dekoruoti juostelėmis, žaisliukais ir šakelėmis.

Kas gi nemėgsta gardžiųjų graikinių riešutų, kurie dar yra ir puikus maistas smegenims. Sugraužę riešutus, neišmeskite jų kevalų – iš jų galima pasigaminti gražų ir originalų advento vainiką. Kevalų vainikas atrodys dar puošniau, jei jį apipurkšite auksiniais dažais.

Žvakes galima įstatyti į stiklainiukus su smėliu, smulkiais akmenukais ar druska – ši atrodys kaip sniegas. Į stiklainiuką prie žvakės įsprauskite kokio spygliuočio šakelę – ir alternatyvus Advento vainikas paruoštas!

Advent wreath. #advent #adventwreath #holidays #modern #diy #wreath #candels #spruce #design

A photo posted by Ⓚⓐⓣⓙⓐ Ⓕⓘⓛⓘⓟⓘⓒ (@kecopecoo) on Nov 24, 2016 at 12:11pm PST

Labai įdomiai atrodo toks vainikas, sukomponuotas metalinių strypų vazoje su žvakėmis kraštuose, o į vidų sudėtais šventiniais žaisliukais, kankorėžiais ir žalumynais.

• Der 1 Advent kann kommen 💚🌲 #xmas #adventwreath #new #greenwhite #depot #depotlove #decoration

A photo posted by )|( е н я 🍁 (@schen__ja) on Nov 24, 2016 at 8:34am PST

Advento vainiko alternatyva puodeliuose: į puodelius įdėkite samanų, cinamono lazdelių, džiovintų ir dažais apipurkštų citrusinių vaisių skiltelių, į vidurį įdėkite žvakę – ir dekoras paruoštas!

Are you ready for Sunday? If not, this easy DIY is the perfect alternative to the traditional Advent wreath. So easy there is not even a DIY up on the blog. Get some cups - I used the FULLVIKTIG cups from @ikeaschweiz, fill them with moss and pretty things you find at your local florist. Stick a candle in and enjoy the first Advent Sunday.

A photo posted by Patrizia Furrer (@lilalivblog) on Nov 24, 2016 at 8:17am PST

Taip pat galite panaudoti medinę dėžutę, kurioje sukomponuokite norimą dekorą, pradedant samanomis, baigiant šakelėmis. Tada įstatykite keturias žvakes ir kiekvienas Advento vakaras bus pažymėtas jaukia ir šilta šviesa.

Jei norisi klijuoti ir ilgiau pasikrapštyti prie vainiko, galite suklijuoti įvairias miške surinktas šakeles – vainikas atrodys natūraliai ir įdomiai.

#vorfreude #weihnachten #adventskranz #advent #weihnachtskugeln #sterne #kerzen #rosa #bordeaux #kugeln ☃🕯🌲❄⛄🎄#homesweethome #candel #adventwreath #christmasballs #christmas

A photo posted by Anna (@candy_annax3) on Nov 23, 2016 at 1:17pm PST

Vis dėlto labiau vertinate klasiką, ir norite tradicinio apvalaus vainiko iš pušų šakelių, jį galite papuošti ne vien žaisliukais, bet ir spalvingais imbieriniais sausainiais, džiovintomis citrusinių vaisių skiltelėmis, džiovintomis uogomis ir kitais neįprastais dalykais.

#wianekadwentowy w klasycznej formie😍 w ujęciu i aranżacji @monikabartz #wieniecadwentowy #adwent #corazblizejswieta #adventwreath #adventkranz #homedecor #candle

A photo posted by Kwiaciarnia Floris (@kwiaciarnia_floris) on Nov 23, 2016 at 10:03am PST

Advento vainikas medinėje dėžutėje su skyreliais – įdomi idėja tiems, kam patinka neįprasti dalykai.

Žvakes galima įstatyti ir į nedidukus gėlių vazonėlius su samanomis, kankorėžiais ar kokiu kitu dekoru – tai originali ir lengvai įgyvendinama idėja.

Žvakes galima įstatyti net ir į skardines!

Well ... Have to admit that my mommy won annual battle "Who has better #AdventWreath?" this year. Well done @blankach74 👏🙌

A photo posted by Camille, Wait, What? (@waitwhatcamille) on Nov 22, 2016 at 12:04am PST

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis