Pasidaryk pats: vielinis šviestuvas

Rugsėjo mėnesio žurnalo „Mano namai“ puslapiuose rasite įdomių pavyzdžių, gerų idėjų ir patarimų, kaip namuose pritaikyti šiuo metu itin madingus daiktus iš įvairiausios vielos ir „supintų“ metalo strypų. Šia proga siūlome prisiminti originalią idėją iš pernai lapkritį žurnale spausdinto lofto interjero ir patiems pasigaminti vielinį šviestuvą. Savo patirtimi, kaip jį pagaminti, dalijasi šio šviestuvo idėjos autorius Margiris Abukevičius.

Reikės: vielinio tvoros tinklo, laido ir lemputės lizdo.
Įrankiai: geros metalo žnyplės ir replės.

Kaip padaryti

Atsikirpkite reikiamą vielinio tinklo gabalą, atsižvelkite į patalpos aukštį ir pagal tai rinkitės būsimo šviestuvo dydį. Iš atkirpto tinklo suformuokite cilindrą, viršutinėje jo dalyje nukarpykite horizontalius strypus, neslėpsime – šiam darbui prireiks kantrybės. Palikite tokio ilgio vertikalius strypus, kad būtų galima suformuoti taisyklingą puslankį. Vertikalius strypus sujunkite žiedu. Jį galima padaryti iš to pačio tinklo, sutvirtinimams nereikia naudoti jokių papildomų elementų.

Žurnalas "Mano namai"

Dabar telieka pritvirtinti laidą, įsukti lemputę – ir šviestuvas pagamintas. Nordami jį paįvairinti, galite naudoti ryškių spalvų laidus, taip pat tiks įsukti dekoratyvią, didesnę nei įprasta lemputę. Pagaminę keletą tokių vielinių šviestuvų galėsite sukurti įdomią, dinamišką kompoziciją, kuri džiugins akį, bet neužgoš erdvės.

Žurnalas "Mano namai"

Daugiau idėjų, kaip namuose pritaikyti ažūrinius vielinius daiktus, ieškokite žurnale „Mano namai“, o visą Margirio Abukevičiaus ir Indrės Mackevičiūtės sukurtą lofto interjerą rasite ČIA

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis