Pasidaryk pats: terasos šviestuvas iš virvių

Visuomet galima panaudoti nebenaudojamus daiktus. Taip padarė tinklaraščio TenKurNamai.lt rašytoja ir nebenaudojamą šviestuvo medžiagą sukarpė juostelėmis. Ką ir kam ji nuveikė toliau, skaitykite straipsnyje.

Šviestuvas
Šviestuvas
Asmeninio albumo nuotr.

Tada imame į rankas žirkles ir kelių spalvų sintetinę virvę. Tokių virvių yra visose sodo-daržo parduotuvėse. Jos skirtos pomidorams parišti. Savo šviestuvui galite rinktis vienos ar kelių spalvų virves, nes jų yra įvairiausių. Kaip matysite pabaigoje, šviestuvui panaudotos trijų spalvų virvės. Deja, balta virvė į kadrą nepateko.

Šviestuvas
Šviestuvas
Asmeninio albumo nuotr.

O tada prasideda smagumas. Virvę reikia susikarpyti maždaug 60 cm ilgio gabaliukais ir rišti prie šviestuvo pagrindo. Rišti, rišti, o paskui pinti kasytes. Darbas ilgas, nuobodus, jei šviestuvo pagrindas dar ir pakabintas, kaip kad nuotraukoje – rankų treniruotė garantuota.

Šviestuvas
Šviestuvas
Asmeninio albumo nuotr.

Ir viskas! Taip greitai (gali pakakti 2 vakarų) pasigaminsite naują terasos, balkono ar verandos puošmeną.

Šviestuvui galite naudoti ir natūralią virvę, taip pat ji gali būti storesnė, tada nereikės pinti kasyčių. O vietoj kasyčių, jei tik mokate, galite rišti makrame mazgus. Galimybės neribotos.

Šviestuvas
Šviestuvas
Asmeninio albumo nuotr.

Šviestuvą dar galite padabinti lemputėmis.

Gražių vasaros vakarų!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis