Pasidaryk pats: įdomūs ir praktiški virtuvės aksesuarai

Bet kurių namų virtuvėje visada verda gyvenimas, tad nenuostabu, kad čia reikia rasti vietos daugybei reikalingų daiktų. Be to, ne mažiau svarbu, kad ši namų zona liktų jauki ir estetiška – juk čia praleidžiame tiek daug laiko. Mažos gudrybės, kurias nesunku pasidaryti patiems, padės sukurti originalią ir patogią virtuvę, o kaip stilingai ir patogiai ją įrengti ir kokių aksesuarų ieškoti salonuose, skaitykite žurnalo „Mano namai“ kovo mėnesio numeryje.

Šviestuvas su stalo įrankiais

Tokiam šviestuvui pagaminti naudokite nebereikalingą metalinį dubenį – jo dugne padarykite skylę laidui su lemputės lizdu perkišti. Dubens kraštuose vienodais atstumas pragręžkite nedideles skylutes. Jos bus reikalingos kabinti dekorui – įvairiems stalo įrankiams. Jų galuose taip pat pragręžkite skylutes, o užkabinkite naudodami paprasčiausiais sąvaržėles.

Žurnalas "Mano namai"

Prisukami stiklainiai

Ko jau ko, o prieskonių indelių virtuvėje niekada nebus per daug. Svarbu, kad jie visuomet būtų po ranka – nesunkiai paimami ir dar lengviau padedami… O tai padaryti galite panaudodami įprastus įvairiu dydžių stiklainius su užsukamais dangteliais. Tik šįkart suksime ne dangtelį, o stiklainį.

Indelių dangtelius varžteliais pritvirtinkite prie spintelės dugno. Juos reikėtų priveržti ne vienu dideliu, o keliais mažesniais varžteliais, kad atidarinėjant stiklainius neatsisuktų. Tokius vienas šalia kito išrikiuotus prieskonių indelius visada lengvai pasieksite, be to, jie taps dekoratyviu virtuvės akcentu.

Žurnalas "Mano namai"

Žurnalas "Mano namai"

Dekoratyvinės rankenėles

Gražias ir originalias virtuvės baldų rankenėles labai nesudėtinga pasigaminti patiems. Nusipirkite nedidelį medinį kuoliuką, supjaustykite vienodais gabaliukais, viduryje pragręžkite skylutes varžtui įsukti. Tokį medinį pusgaminį dekoruokite degindami jį lituokliu – taip galima sukurti įvairiausius ornamentus, išrašyti raides.

Žurnalas "Mano namai"

Žurnalas "Mano namai"

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis