Pasidaryk pats: gultas kieme

Meistrauti – ne vieno lietuvio pomėgis. Jonas Udris yra sumeistravęs daugybę daiktų savo šeimai: nuo gulto iki vaikų žaidimo aikštelės ar terasos. Kaip tai padaryti kuo paprasčiau jis pasidalins ir su portalo ManoNamai.lt skaitytojais. Pirmiausiai – kaip pačiam pasidaryti gultą, kurį galite naudoti sode, sodyboje ar namo kieme.

Jonui Udriui meistravimas – tai produktyvus poilsis po darbų. „Visuomet buvau smalsus ir domėjausi, kaip galima pačiam pasidaryti, pasigaminti daiktus. Tiesa, kol gyveni bute tam yra mažesnis poreikis. Tačiau, kai įsikeli į namą ir apskaičiuoji visas būsimas išlaidas supranti, jog tokia veikla suteikia dvigubą naudą – ir smagus užsiėmimas, ir galimybė sutaupyti pinigų. Juk, kad reikės terasos, gulto ar vaikų žaidimo aikštelės, negalvoji prieš įsikraustant į namą“, – kaip atrado naują hobį pasakoja Jonas.

I.Budzeikaitės nuotr.

Pirmasis daiktas, kurio pagalba šis užsiėmimas pagavo pagreitį, tai terasos statymas. Kaip pats juokauja, jis tapo meistro mokiniu ir pramoko įvairių gudrybių – kaip dirbti su mediena, kaip ją ištašyti, padaryti išėmimus, teisingai sujungti medį, dėti lentas.Tokių subtilumų iš knygų išmokti nepavyktų. O visas reikalingas apdailos priemones jis randa įprastinėse medžiagų apdailos parduotuvėse.

Ieškant gulto parduotuvėje dažniausiai atrandi tik plastmasinius variantus. O juk pačiam susimeistrauti kokybišką, iš medžio gultą atsieina tik 200 Lt. Visas procesas užtrunka tris dienas (jei laiko skiri tik tiek, kiek belieka po darbo. Tačiau jei yra poreikis, tokį gultą galima pasidaryti ir per vieną dieną.

Patarimai, kaip pačiam pasidaryti gultą:

Pirmiausiai reikia pasidaryti brėžinį. Nemokamos Google SkecthUp programa.

Šia programa naudotis ypač lengva. Jos pagalba galima apskaičiuoti, kaip montuoti detales, kur geriausia jas tvirtinti. Taip pat, kiek reikės medžiagų.

Tuomet suformuojame rėmą.

Pradedame dėti lenteles.

Įklijuojame kojas, frezuojame, kad lentos būtų gražiai užapvalintos.

Sudėjus visas lentas, kurios reikalingos statiškai gulto daliai, fiksuojame lentas dalyje, kuri juda kilnojimo mechanizmo pagalba.

Ir jau turime gultą:

I.Budzeikaitės nuotr.

I.Budzeikaitės nuotr.

I.Budzeikaitės nuotr.

Gal ir Jūs mėgstate meistrauti? Pasidalinkite su mumis: manonamai@delfi.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis