Pasidaryk pats: dekoruojame popierinius šviestuvus

Praėjusio šimtmečio viduryje japonų kilmės amerikiečio dizainerio „atrasti“ ir išpopuliarinti rytietiško stiliaus permatomo popieriaus šviestuvai puikiai pritapo ir moderniose vakarietiškose erdvėse – įdomią istoriją apie šį dizaino fenomeną rasite rugpjūčio mėnesio žurnalo „Mano namai“ puslapiuose. O šįkart žurnalo kūrybinė grupė siūlo pamėginti patiems papuošti ir paįvairinti „dizaino klasika“ tapusius popierinius šviestuvus.

I idėja: popierinės gėlytės

Jums reikės:
Norimo dydžio raudono popierinio šviestuvo gaubto, baltos 0,5 cm pločio popierinės dekoratyvinės juostelės, raudonos rafijos pluošto, kartono, dvipusės lipnios juostos.

1. Dekoratyvias gėlytes darykite taip pat, kaip ir bumbulus iš siūlų: iš kartono iškirpkite du skritulius, kurių diametras – maždaug 6 cm. Jų centre iškirpkite 1 cm diametro (ar dar mažesnę) skylutę. Kartoninius skritulius sudėkite kartu vieną ant kito ir apvyniokite jų kraštus balta popierine juostele, kol vienodai padengsite visą paviršių. Nevyniokite juostelės storu sluoksniu – užteks tik vieno.

Žurnalas "Mano namai"

2. Iš kartono išsikirpkite maždaug 1 cm diametro skrituliuką – tai bus gėlytės viduriukas. Jį visą apvyniokite raudonos rafijos pluoštu. Kad būtų lengviau, skrituliuką galite šiek tiek patepti universaliais klijais. Vyniodami rafiją palikite nedidelį kotelį, kad galėtumėte įkišti viduriuką į gėlytės vidurį.

Žurnalas "Mano namai"

3. Įkiškite žirkles tarp dviejų juostele apvyniotų kartono skritulių ir aplinkui perkirpkite visą juostelę. Į vidurį įdėkite raudoną gėlytės viduriuką, o tada tarp skritulių perkišę baltą siūlą tvirtai jį suriškite. Kad būtų stipriau, siūlą galite perlenkti pusiau ar net keturiskart. Paskui teliks tik nuimti kartono skritulius ir šiek tiek patiesinti žiedlapius.

Žurnalas "Mano namai"
Žurnalas "Mano namai"

4. Atsikirpkite nedidelį dvipusės lipniosios juostos gabaliuką. Vieną jos pusę priklijuokite prie blogosios gėlytės pusės ties viduriu, o kitą – prie norimos šviestuvo gaubto vietos.

Žurnalas "Mano namai"
Žurnalas "Mano namai"

II idėja: dekoratyvinės juostelės

Jums reikės:
Balto ovalo formos popierinio šviestuvo gaubto, apie 3 m trijų spalvų 0,5 cm pločio juostelių, apie 3 m 1 cm pločio juostelės, klijų „Moment“.

Žurnalas "Mano namai"

1. Išmatuokite gaubtą ir sukarpykite visas juosteles taip, kad jį apjuosus dar liktų maždaug 10–15 cm ilgio galiukai.

Žurnalas "Mano namai"

2. Pirmiausia vienodais tarpais ties viršutinio gaubto kraštu priklijuokite platesnę juostelę.

Žurnalas "Mano namai"
Žurnalas "Mano namai"

3. Paskui klijuokite siauresnes juosteles. Jas klijuokite grupelėmis po tris, vieną prie kitos, netoli nuo plačios juostos – taip gaubtas atrodys gražiau.

Žurnalas "Mano namai"

4. Priklijavę juosteles prie viršutinės gaubto dalies, apjuoskite šviestuvo gaubtą ir taip pat priklijuokite prie apatinio rėmo.

Žurnalas "Mano namai"

5. Palaidus juostelių galus suimkite ir suriškite juostele.

Žurnalas "Mano namai"

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis