Pasidaryk pats: dekoracija iš butelio

Atsibodo senas megztinis? O gal namie prisikaupė butelių, kurių nesuperka? Neišmeskite – perdarykite nebenaudojamus daiktus ir sukurkite šį tą naujo, pavyzdžiui, megztą šviestuvą iš butelio. O gal vazą?

Jums reikės seno megztinio ar kelių spalvų siūlų likučių, virbalų komplekto, vyno ar kitokių butelių, pjūklo stiklui pjauti, lemputės lizdo ir taupiosios lemputės.

1. Sunkiausias darbas – nupjauti butelio dugną. Galite naudoti specialų stiklo pjūkliuką (statybinių prekių parduotuvėje jis kainuoja nuo 8 Lt) arba pamėginti kitą būdą: rėžtuku įpjaukite pjovimo liniją ir apvyniokite ją nagų valiklyje įmirkyta virve, ją padekite, o užgesus iškart įkiškite į šaltą vandenį – stiklas turėtų skilti pjūvio vietoje.

2. Megzkite apvaliai 5 virbalais – kaip kojinę. Apmeskite 40–50 akių – priklausomai nuo siūlo storio ir butelio tūrio. Pirmas dvi eiles megzkite išvirkščiomis akimis, kad kraštas nesiriestų ir uždengtų butelį-šviestuvą. Toliau megzkite pasirinktu raštu. Buteliui pradėjus siaurėti kas 5 akį sumegzkite po 2 akis. Mezginį siaurinkite kas kelias eiles, kad būtų tolygus, nesusiraukšlėjęs. Paskutines dvi eiles taip pat megzkite išvirkščiosiomis akimis.

3. Paskutinis žingsnis – į nupjautą butelį įdėkite lemputės lizdą su norimo ilgio laidu, įvilkite butelį į „megztinį“ ir įsukite lemputę. Rinkitės taupiąją, kad stiklas neįkaistų ir neskiltų.

A. Narmonto nuotraukos

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis